Image

Lundbergs hyr ut till Danske Bank

Uthyrning Fastighets AB L E Lundberg renoverar och bygger om delar av fastigheten Almen på Borgmästargränd i Jönköping till nya, moderna kontorsytor. Danske Bank har tecknat kontrakt för 570 kvadratmeter.
Publicerad den 3 December 2018

Totalt rymmer den berörda delen av fastigheten 1 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta.

– Det känns oerhört roligt att Danske Bank ger oss förtroendet att tillsammans utforma deras nya kontor i Jönköping, säger Jimmy Ekström, marknadsområdeschef Fastighets AB L E Lundberg.

– Fastigheten har ett fantastiskt läge i hjärtat av Jönköping och som en del av ombyggnationen har vi skapat ett imponerande trapphus som sätter tonen redan från gatan, fortsätter Jimmy Ekström.

Som en naturlig följd av det förändrade retailklimatet har Lundbergs tagit ett aktivt beslut att ställa om den tidigare butikslokalen till attraktiva kontorsytor. Det nya trapphuset är redan på plats och skapar en nyfikenhet och förväntan på de färdiga lokalerna. Danske Bank blir första hyresgäst och kommer att flytta in i september 2019.

– Vi ser fram emot att samla våra styrkor i en modern miljö som är anpassad för dagens och morgondagens kunder, säger Berit Behring, vd för Danske Bank i Sverige.

– Digital teknik, moderna arbetssätt och nya behov från våra kunder och medarbetare gör att vi är väldigt nöjda med de möjligheter som de moderna lokalerna kommer att ge. Danske Bank är en utmanare i Sverige med tillväxtambitioner i Småland där Jönköping utgör en betydande bas i vår satsning.

Jimmy Ekström:
– Stadskärnan är hela tiden under förändring och med det här projektet är vi med och utvecklar Jönköping. Efterfrågan på kontorsytor är stor och vi vill kunna erbjuda attraktiva och effektiva kontorsmiljöer i bästa möjliga läge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige