Image
Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.
Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden. Bild: Kungsleden

Kungsledens rating höjs av Moody's

Bolag Kungsleden har höjts till Investment Grade med stabila utsikter av ratinginstitutet Moody´s. En Investment Grade-rating ökar förutsättningarna att uppnå ännu lägre kapitalkostnad och att reducera refinansieringsrisken ytterligare.
Publicerad den 20 Juni 2019

– De senaste årens målmedvetna arbete med att öka kvaliteten i fastighetsportföljen och att fokusera på de starkaste hyresmarknaderna kombinerat med att succesivt stärka Kungsledens finansiella ställning, har resulterat i att Kungsleden uppfyller kraven för ett Investment Grade-bolag. Uppgraderingen ger oss ännu bättre förutsättningar att långsiktigt bredda investerarbasen, åtnjuta ännu fördelaktigare finansieringsvillkor och säkra finansiering på långa löptider, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

Kungsleden har under de senaste åren ökat sin upplåning från kapitalmarknaden och därigenom breddat sina finansieringskällor. Idag har Kungsleden en utstående volym om 6,5 miljarder kronor under det icke säkerställda MTN-programmet (Medium Term Note) med en ram om 8 miljarder kronor. Därutöver finns ett företagscertifikatprogram med en ram om två miljarder kronor.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stjärnkrögaren: Så kan restaurangstaden Göteborg blomstra ännu mer

Lokalmarknadsdagen Stjärnkrögaren Stefan Karlsson driver fem restauranger i Göteborg och är väl insatt i stadens växande restaurangliv. Under Lokalmarknadsdagen gav han sin syn på hur staden utvecklats på den kulinariska scenen, vilka koncept som fungerar och hur samarbetet med fastighetsägarna kan utvecklas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY