Image
Studentkåren 1 i Lund.
Studentkåren 1 i Lund. Bild: Kungsleden

Kungsleden köper Sparta i Lund

Transaktioner Kungsleden köper den kommersiella delen av fastigheten Studentkåren 1, även kallad Sparta, i Lund för 173 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Juni 2013

Den initiala direktavkastningen uppgår till cirka 8 procent.

Säljaren AF Bostäder kommer att ombilda fastigheten till en 3D-fastighet och Kungsleden köper den kommersiella delen av fastigheten som består av butiks-, kontors- och utbildningslokaler. Den andra delen av 3D-fastigheten består av studentlägenheter.

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på cirka 19 851 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till cirka 23 miljoner kronor. De största hyresgästerna är Ica, Lunds Universitet, AF-Bostäder, Samhall och Actic Sverige AB.

- Genom köpet av den kommersiella delen av Sparta tar vi ett betydelsefullt nästa steg i Kungsledens investeringsprogram. Direktavkastning, segment och geografiskt läge i stort stämmer precis med vår nya affärsstrategi. Fastigheten har dessutom ett intressant mikroläge mellan universitetsområdet och Ideon i Lund med möjlighet att skapa attraktiva byggrätter på fastigheten, säger Anders Kvist, tillförordnad vd för Kungsleden.

Tillträde är planerat till den 1 oktober 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY