Image
Kristina Alvendal.
Kristina Alvendal. Bild: Alvendal AB

"Kontoret dödförklarades helt felaktigt i förtid"

Bolag Ett starkt intresse för investeringar i centrala lägen och hållbara kontorsfastigheter, kombinerat med individens egen drivkraft att återvända till en social arbetsplats, skapar stora möjligheter för fastighetsbranschen att fortsätta utvecklingen av framtidens kontor. Det är några av slutsatserna i Stadsutvecklarna i Värtahamnens senaste podcast.
Publicerad den 20 April 2022

I det senaste avsnittet av podcasten Stadsutvecklarna identifieras trender och insikter om kontorsmarknaden i Sverige. Medverkar gör Ulrika Lindmark, chef för värdering och analys på Newsec, Alexander Ståhle, stadsplanerare och stadsbyggnadsforskare på KTH, Yvonne Sörensen Björud, vd för United Spaces och Marco Checchi, medgrundare till Studio Stockholm Arkitektur. Podcasten Stadsutvecklarna programleds av Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

Ett par insikter hämtade ur avsnittet:
• Kontoret dödförklarades helt felaktigt i förtid, investeringsviljan har tickat på trots pandemin.
• Innerstadsnära och stadsmässiga kontor kommer på sikt alltid stå sig bättre än utglesade kontorsöar.
• Hyresgästerna ökar fastighetens attraktivitet och värde.
• Närheten till service, kultur och rekreation gör både kontoret och stadsdelen mer attraktiv.
• Det "vanliga" kontoret saknar efterfrågan. I stället är det skräddarsydda och personliga arbetsplatser som önskas av hyresgästerna.
• Det är genom det fysiska mötet som innovation, kreativitet och affärsutveckling bäst drivs framåt.
• Det ställs högre krav på smarta tekniska lösningar som möjliggör nya digitala arbetssätt.

– Värtahamnens läge intill vattnet skapar unika kvalitéer för de kontorsfastigheter som etableras här, inte minst genom strandpromenaderna som blir nya naturliga mötesplatser, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

– Våra fastighetsaktörer har en stor möjlighet att vidareutveckla stadsdelen, både på insidan och utsidan, mot den levande, urbana och blandade stadsmiljön som kontoren gör sig allra bäst i, fortsätter Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige