Image

Klarsignal för Majoren i Regementsstaden i Borås

Bygg/Arkitektur Ett av Peabs mest omfattande bostadsprojekt över tid är klar för lansering. Det gäller Regementsstaden i Borås som när projektet är helt utvecklat kommer att omfatta drygt tusen nyproducerade och ombygga lägenheter i en karakteristisk regementsmiljö. Först ut är 62 bostäder i BRF Majoren.
Publicerad den 24 April 2018
Den tidigare stallbyggnaden kommer att göras om till ett radhus med fem bostadsrättslägenheter. BRF Majoren omfattar ytterligare 57 lägenheter i två nybyggda fyravåningshus plus en vindsvåning. Bild: Carbonwhite
Den tidigare stallbyggnaden kommer att göras om till ett radhus med fem bostadsrättslägenheter. BRF Majoren omfattar ytterligare 57 lägenheter i två nybyggda fyravåningshus plus en vindsvåning.

Peab Bostad har under några år legat i startgroparna för att lansera den helt nya stadsdelen Regementsstaden. Det försenade beskedet kring Götalandsbanan (höghastighetståget mellan Sveriges storstäder) sträckning, påverkade processerna kring områdets detaljplan och försenade projektet.

– Vi har fört intensiva diskussioner med Borås Stad och Trafikverket och kunde till slut gå vidare med delar av området som omfattar cirka 300 lägenheter. Därför känns det riktigt bra att vi nu kan börja marknadsföra BRF Majoren med 62 bostadsrätter som en första etapp, säger Victoria Johansson, projektledare för Peab Bostad.

Vad finns det då att säga om de två nybyggda husen och en renoverad stallbyggnad som byggs om till radhus med fem bostadsrättslägenheter i två plan?

– Det som förenar flera lägenheter är att vi arbetat med generösa takhöjder och att de nybyggda husen är Svanen-märkta. Generellt är det en hög standard och där vi har inspirerats av stilen från sekelskiftet. Vi blandar helt enkelt historik med moderna funktioner och öppna planlösningar, säger Victoria Johansson.

De nybyggda husen rymmer sammanlagt 57 lägenheter fördelade på fyra våningar plus en öppen vindsvåning med 3,5 meter till taket. Även den ombyggda stallbyggnaden har högt i tak och försetts med takkupor och en mindre balkong på andra våningen. De fem lägenheterna i radhuset har även uteplatser.

Borås har precis passerat 110 000 invånare och växer med cirka tusen personer om året. Det lokala näringslivet utvecklas starkt och det finns ett bra samarbetsklimat mellan företrädare från kommunen och företag. Det har bland annat resulterat i en gemensam satsning på att utveckla stadskärnan och nya stadsdelar som just Regementsstaden. Närheten och pendlingsavstånd till Göteborg har också påverkat den positiva utvecklingen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige