Image

K2A bygger i Örebro

Bygg/Arkitektur Svenska Studenthus, dotterbolag till K2A, har beviljats bygglov för att uppföra tre hus med totalt 285 studentlägenheter i anslutning till Campus Örebro Universitet. Marken förvärvas från Örebro kommun. Byggnadsarbetena påbörjas inom kort och de första lägenheterna beräknas stå klara under höstterminen 2015.
Publicerad den 20 Mars 2015
Johan Knaust Bild: K2A
Johan Knaust

– Vi är mycket glada över att snart kunna erbjuda attraktiva studentlägenheter i ett mycket bra läge vid Örebro Universitet. Genom att uteslutande inrikta oss på studentbostäder kan vi anpassa såväl produktion som förvaltning till studentbostädernas speciella förutsättningar. Svenska Studenthus vill helt enkelt erbjuda den bästa bostaden under studietiden och även vara den bästa förvaltaren av studentbostäder, säger Johan Knaust, vd för K2A.

– Svenska Studenthus har som mål att under 2015 bli Sveriges största rikstäckande privatägda studentbostadsföretag. Vi har idag – förutom i Örebro – fastigheter och/eller pågående studentbostadsprojekt i Stockholm, Gävle, Umeå och Kiruna, och jag ser fram emot att hitta fler orter där vi kan bidra till att skapa levande campus med både bostäder och utbildningslokaler.

– Örebro växer så kraftigt att vi behöver fler byggare och fastighetsägare för att klara tillväxten. Svenska Studenthus är ett ambitiöst fastighetsbolag som visat att de både kan klara korta byggtider och bidra till att kostnaderna för nya bostäder pressas. Industriellt trähusbyggande kan bidra både till att lösa bostadsbristen och till att klara klimatmålen, säger Björn Sundin, ordförande (S) i Programnämnd Samhällsbyggnad, Örebro.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige