Image

Jernhusen avyttrar bostäder i Malmö

Bostäder Jernhusen tar nu nästa utvecklingssteg i Södra Nyhamnen. I samband med utvecklingen av kontorshuset Foajén avyttrar Jernhusen den del som ska bli bostäder till Veidekke Bostad.
Publicerad den 6 December 2016

Kvarteret omfattar två fastigheter, en med kontor och en med bostäder. Veidekke Bostad kommer utveckla och bygga ca 90 bostäder i bostadsfastigheten. Nästa steg är att Foajén, granne till kontorshuset Glasvasen, kommer att utvecklas vidare och uppföras av Jernhusen. Den stationsnära staden gör området mer levande och medverkar till att fler får nära till kollektivtrafiken.

- Vi ser ett stort och ökat intresse av att bo och arbeta i centralstationsområdet. Vi är mycket nöjda med att den tidigare planerade affären med bostäder nu har kunnat utökas till att omfatta hela byggnaden, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.

I Södra Nyhamnen skapar Jernhusen en blandad och hållbar stationsnära stad med kontor, bostäder, handel och service. Den färdiga stadsdelen kommer att rymma 500-600 lägenheter och omkring 50 000 kvadratmeter kommersiella ytor.

Jernhusens utveckling av stationsområdet med den nya stadsdelen Södra Nyhamnen började 2009 och Glasvasen, den första kontorsfastigheten, stod klar 2016.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson efter Fastpartners förvaltningstapp: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners delårsrapport för perioden 1 januari – 31 mars 2024 visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnettot som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige