Image
Ny friidrottsarena vid Gränby sportfält.
Ny friidrottsarena vid Gränby sportfält. Bild: In 3 Prenör

In 3 Prenör bygger ny friidrottsarena i Uppsala

Bygg/Arkitektur När Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter utvecklar Gränby sportfält med en ny friidrottsarena är In 3 Prenör samverkansentreprenör.
Publicerad den 19 December 2016

Genom offentlig upphandling har In 3 Prenör valts som entreprenör för att bygga en läktarbyggnad på Gränby friidrottsarena. Parterna har inlett ett gemensamt skede för planering och beredning inför en byggstart kring årsskiftet. Friidrottsarenan färdigställs under hösten 2017.

Den nästan 100 meter långa läktarbyggnaden uppfyller kraven för SM-tävlingar och har en publikkapacitet på 1 000 sittande personer. Läktarbyggnaden är en del av projektet Gränby friidrottsarena. Friidrottsarenan ingår som en del i utvecklingen av Gränby sportfält, som omfattar om- och utbyggnad av mark- och parkeringsanläggningar för att skapa ett funktionellt och attraktivt sportfält och för att möta behoven från friidrottsarenan, en nybyggd innebandy- och fridrottsarena, ett sporthotell samt de hårt belagda ishallarna.

– Att få arbeta tillsammans med Sportfastigheter i samverkan visar att vi är en etablerad och trygg samarbetspartner för framtida projekt, säger Marcus Jansson, arbetschef på In 3 Prenör.

– Detta är vårt första samverkansprojekt, som blir en utmaning, inte minst på grund av den komprimerade tidplanen. Vårt mål är en modern och mycket funktionell friidrottsarena, som friidrottsföreningen, Uppsala kommun, Sportfastigheter och In 3 Prenör kan vara stolta över, säger Conny Niklasson, projektchef på Sportfastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige