Image

Hufvudstaden utvecklar Femman i Göteborg

Bygg/Arkitektur Ett arbete med att rusta upp hela Femman i köpcentrumet Norstan har nu inletts. Avtal har även skrivits med flera nya hyresgäster.
Publicerad den 13 Maj 2015

Gallerian ska öppnas upp och moderniseras för att stärka Femmans position i Göteborg samt stärka köpcentrumet som handels- och mötesplats.

Femman slog upp sina portar år 1972 och har i dag ett 60-tal butiker, caféer och restauranger på en yta av 15 500 kvadratmeter. Upprustningen kommer att ge en bättre upplevelse för de 11,5 miljoner årliga besökarna. Det bidrar också till att gallerian blir mer attraktiv för nya etableringar och lockar nya besökare. Upprustningen kommer pågå under åren 2015 till 2017 och har inletts med det övre planet vilket beräknas vara färdigställt i början av 2016.

– Vi vill skapa den bästa upplevelsen för våra besökare och vara en självklar mötesplats för göteborgarna. Femman ska öppnas upp, ges mer rymd och vara mer inbjudande både från utsidan och insidan. Miljön skall bli ny och fräsch med fokus på bra mode, café och restaurang. Samtidigt kommer vi att ge Femman en tydlig visuell och konceptuell identitet ", säger Daniel Massot, chef för affärsområde Göteborg på Hufvudstaden.

Redan i dag kan vi presentera följande nya butiker som kommer öppna på övre planet i Femman: Rituals som erbjuder produkter för kropps- och ansiktsvård, kläder, doftljus, parfym, makeup och te. Odd Molly, ett älskat varumärke med mode för kvinnor och textiler till hemmet. Restaurangutbudet i Femman kommer dessutom att förstärkas av Naked Juicebar, ett grab & go koncept som erbjuder färska juicer, krämiga smoothies, hälsosamma luncher och naturliga snacks.

Flera av våra befintliga hyresgäster har också valt att göra en nysatsning i Femman, däribland Gina Tricot som redan har slagit upp portarna till sin nya butik. Även JC och Saint Tropez kommer att bygga helt nya butiker.

– Vi rustar upp hela gallerian för att Femman fortsatt ska vara en attraktiv handelsplats i Göteborgs bästa affärsläge, Nordstan. Vi vill bidra till att lyfta Göteborg och öka dess konkurrenskraft., avslutar Daniel Massot.

Nordstan är i dag en plats i Göteborg där både kontorsverksamhet och shopping finns under samma tak i direkt anslutning till Göteborgs bästa knutpunkter för kollektivtrafik och parkering.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige