Image
Hufvudstaden hyr ut till MQ Marqet i Göteborg.

MQ Marqets första flaggskeppsbutik i Göteborg city öppnar i Femman

Uthyrning MQ Marqets nya strategi bygger på ökat fokus på e-handel och färre fysiska butiker. I Göteborg city är det butiken i Hufvudstadens Femman i Nordstan som varumärket väljer att satsa på och detta blir kedjans flaggskeppsbutik i centrala Göteborg.


Hufvudstaden hyr ut  i Nordstan.

Hufvudstaden hyr ut i Nordstan

Uthyrning Hälsoföretaget Feelgood har tecknat hyresavtal om drygt 1 000 kvadratmeter med Hufvudstaden i fastigheten vid Östra Hamngatan 26 i Nordstan.


Markus Henriksson, fastighetsanalytiker på Pareto.

Analytikern: "Hade räknat med positiva värdeförändringar"

Bolag Hufvudstaden ökade bruttoresultatet i det första kvartalet. Samtidigt påverkades perioden av negativa värdeförändringar på nästan en miljard. Fastighetssverige ringer upp en av de analytiker på säljsidan i Stockholm som följer företaget och aktien.


Bo Wikare, tf vd för Hufvudstaden.

Hufvudstaden skriver ner värden med nästan en miljard

Bolag Hufvudstaden redovisar orealiserade värdeförändringar om -929 miljoner under Q1 (332).


Bibliotekstan.

Franskt modemärke öppnar i Bibliotekstan

Uthyrning Det franska modevarumärket Ba&Sh öppnar efter sommaren sin första fristående konceptbutik i Sverige i Hufvudstadens fastighet på Jakobsbergsgatan 3 i Bibliotekstan, Stockholm. Butiken om drygt 100 kvadratmeter kommer erbjuda varumärkets fulla sortiment av damkläder och accessoarer med hög modegrad.


Så tänker företagen kring frågan om huruvida de beviljar tjänstledigt för vårdarbete eller inte.

Här är listan på bolagen som ersätter löneskillnaden för vårdanställda

Bolag Peab och Skanska är två exempel på börsnoterade bolag inom bygg- och fastighetsbranschen som ger sina anställda med sjukvårdsutbildning möjlighet att ta tjänstledigt för att kunna jobba inom vården. De har dessutom gått ut med att man ersätter eventuella löneskillnader. Hur flera av de andra noterade bolagen hanterar samma frågor får ni svar på här:


Hufvudstaden för dialog med drabbade hyresgäster.

Hyresgästerna har det svårt: "Tuff situation för många kunder"

Ekonomi/Finansiering Många tusen och åter tusen jobb är i fara. Restaurang- och hotellbranschen har redan varslat och avskedat större delen av de anställda och i flera verksamheter står produktionen stilla. Blir man som företag av med uppdrag kanske man inte kan betala lokalhyran, och blir man som privatperson av med jobbet kanske man inte har möjlighet att betala sin hyresbostad. Hur tänker fastighetsbolagen kring detta och finns det några rutiner?


Ivo Stopner.

Ivo Stopner fortsatt sjukskriven

Bolag Hufvudstadens verkställande direktör Ivo Stopner, som varit sjukskriven sedan 1 oktober 2019 på grund av behov för återhämtning efter en period av hög arbetsbelastning, kommer att vara fortsatt sjukskriven till och med den 30 juni 2020.


Hufvudstaden vill utveckla fastigheten Inom Vallgraven 10:9, där NK Göteborg ligger.

Då går startskottet för Hufvudstadens nästa satsning

Bolag Planerna på att tillskapa ytterligare 10 000 kvadratmeter i stadens absoluta centrum blir allt konkretare. Fastighetssverige berättar mer.


Hufvudstadens tf vd Bo Wikare och Castellums vd Henrik Saxborn.

Så gör bolagen för att minska smittspridning på årsstämmorna

Bolag Både Hufvudstaden och Castellum har ändrat sina årsstämmerutiner till följd av det nya coronaviruset.


Rekordår för oljefonden – så förändrades ägandet i svenska fastighetsbolag

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt den norska oljefondens innehav i svenska noterade fastighetsbolag under 2019. Läs om hur ägandet förändrats från 2018 och se vilka nya bolag som fonden har ett innehav i från och med 2019.


Hufvudstadens fastighet Pumpstocken 10 är en av områdets riktiga dyrgripar.

… och de är störst i Gyllene triangeln

Lista Läge, läge, läge… Vilka är egentligen störst i Gyllene triangeln? I dag kikar Fastighetssverige extra noga på Stockholms mest fashionabla kvarter.


Femmanhuset.

DN flyttar Göteborgsredaktionen till Femman

Uthyrning Bonnier News har tecknat hyresavtal med Hufvudstaden i fastigheten Femman med adress Postgatan 28 i Nordstan, Göteborg. Dagens Nyheters nystartade redaktion i Göteborg kommer finnas i de här lokalerna.


Åsa Roslund.

Så ska stora projekt lyfta Hufvudstaden

Bolag Hufvudstadens resultat under 2019 backade med över en miljard jämfört med 2018, men aktieägarna kan ändå se fram emot höjd utdelning för 19:e året i följd. Åsa Roslund, chef för ekonomi och finans på Hufvudstaden, berättar mer om bolagets 2019 och varför hon är optimistisk över de kommande åren.


Hufvudstaden lanserar coworking-konceptet Cecil.

Hufvudstaden lanserar eget coworking-koncept

Bolag Efter årsskiftet 2021 öppnar Hufvudstaden Cecil Coworking i Bibliotekstan. Det blir bolagets första egna coworking-anläggning som drivs i egen regi. Cecil Coworking är ett koncept som erbjuder arbetsplatser i ett attraktivt läge, en förstklassig service och ett professionellt nätverk. Det kommer att vara en premiumanläggning på cirka 3 000 kvadratmeter och innehålla cirka 300 kontorsplatser.


Välkänd aktör tar plats hos Hufvudstaden

Uthyrning Starkt varumärke öppnar hos Hufvudstaden i Göteborg.


Efter Fredstan – här är Hufvudstadens nästa satsning i Göteborg

Bolag Vill tillskapa ytterligare 10 000 kvadratmeter i stadens absoluta centrum.


Hufvudstaden ansöker om att avnotera C-aktien

Ekonomi/Finansiering Styrelsen för Hufvudstaden har, på begäran av Nasdaq Stockholm, beslutat att ansöka om avnotering av bolagets C-aktier från Nasdaq Stockholm.


Hufvudstaden C kan kastas ut från börsen – Nasdaq: "Ska diskutera eventuella åtgärder"

Ekonomi/Finansiering I fredags handelsstoppades återigen Hufvudstadens C-aktie på Stockholmsbörsen, denna gång tills vidare. För Fastighetssverige berättar Stockholmsbörsens Erik Granström mer om bakgrunden till beslutet och hur man går vidare med ärendet.


Lyko öppnar i Femman.

Lyko premiäröppnar i Göteborg

Uthyrning I mars öppnar Lyko sin första butik i Göteborg city i Femman i Nordstan.