Image

HSB Skåne köper i Hässleholm

Transaktioner HSB Skåne har köpt en före detta kasernfastighet med 40 hyreslägenheter på T4-området i Hässleholm. Säljare är Tornet.
Publicerad den 18 Maj 2011

- Detta är ett led i vår strategi att kunna erbjuda våra medlemmar ännu fler hyresrätter, samtidigt som vi har fokus på nya bostadsrätter, säger HSB Skånes vd Ann Irebo.

Den tidigare kasernbyggnaden på Trängområdet i Hässleholm ritades ursprungligen av den kände arkitekten, Erik Josefsson, och uppfördes 1903. Fastigheten iordningsställdes till bostadsändamål 1992.

Förvärvet av hyresfastigheten i Hässleholm är den första som möjliggjorts genom försäljningen av den kommersiella fastigheten på Bytarebacken i Lund förra året.
- Vi frigjorde medel för att kunna satsa på vår kärnverksamhet – att bygga, köpa och förvalta bostäder, säger Ann Irebo.

Köpeskillingen uppgår till 35,2 miljoner kronor.

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY