Image

Hon tar över skandaltyngda HSB Skåne

KARRIÄR Skandaltyngda HSB Skåne har utsett Ann Irebo till ny vd. Hon börjar den 27 oktober och kommer närmast från Riksbyggen Malmö där hon varit marknadsområdeschef.
Publicerad den 24 September 2008

– Efter vårens turbulens i föreningen känns det nu bra att kunna gå framåt. Vi har en ny styrelse med lokal förankring och starkt medlemsfokus, en ny organisation som arbetar i en positiv anda och nu får vi den vd vi sökt efter. Ann Irebo har rätt kompetens för att stärka medlemsverksamheten och utveckla föreningen; hon är engagerad och kommer att tillföra oss mycket. Hennes tidigare erfarenheter är en stor styrka för oss, betonar Sven Gudmundsson som tillträdde som ordförande vid föreningsstämman i maj.

Den tidigare vd:n Roy Hansson och ordföranden Larry Andow tvingades avgå i våras efter avslöjanden om omfattande svågerpolitik i HSB Skåne. Peter Lindgren tog sedan tillfälligt över ansvaret.

HSB Skåne har verksamhet i 17 skånska kommuner och omfattar 300 bostadsrättsföreningar med 22 000 medlemmar. Föreningen har 160 anställda och jobbar med teknisk och administrativ förvaltning med bostadsrättsföreningarna som kunder. Dessutom äger man fastigheter – både för bostadsändamål och för kommersiell verksamhet – i framför allt Lund och Eslöv. Till detta ska läggas produktion av bostäder vid bildande av nya bostadsrättsföreningar.

Sedan början av sommaren pågår ett långsiktigt arbete för att stärka medlemsinflytandet och öka medlemsnyttan. Detta behov tydliggjordes i samband med föreningsstämman. I uppdraget för den nya vd:n ingår primärt att bygga förtroende och relationer inom organisationen för att utveckla verksamheten.

Ann Irebo har arbetat med liknande frågor på Riksbyggen i Malmö och är sedan sex år ansvarig för förvaltningsverksamheten där. Hon är jur. kand. från Lunds universitet, gift, har två vuxna barn och bor i Tygelsjö, strax söder om Malmö.

– Fantastiskt kul, säger Ann Irebo i en kommentar till det nya jobbet. Det är en förmån och ytterst inspirerande att få vara högsta tjänsteman i en medlemsstyrd organisation. Nu ska jag först avsluta mitt engagemang i Riksbyggen, fira min mans 50-årsdag med en resa, och därefter är det full fart för att vara med i att föra HSB Skåne framåt. Jag ser verkligen fram emot att få komma igång.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige