Image
Hebas fastighet Murklan i Silverdal, Sollentuna.
Hebas fastighet Murklan i Silverdal, Sollentuna. Bild: Heba

Heba tillträder nyproducerad fastighet i Silverdal

Bostäder Heba tillträder idag den nybyggda fastigheten Murklan i Silverdal, Sollentuna. Fastigheten har förvärvats genom en bolagsaffär med byggherren Skanska Hyresbostäder. Finansieringen sker genom ett grönt lån i SEB.
Publicerad den 17 Oktober 2020

– Att erbjuda hyreslägenheter i Silverdal stärker ytterligare vår ambition att finnas i attraktiva områden. Vi fortsätter på inslagen väg och finansierar även detta förvärv med ett grönt lån. Det ligger i linje med vår strategi kring hållbarhet, som återspeglas i allt vi gör. Och rimmar väl med vårt långsiktiga förhållningssätt till fastighetsutveckling och förvaltning, säger Patrik Emanuelsson, vd Heba.

Silverdal i Sollentuna är ett välmående och etablerat område. Fastigheten Murklan är uppförd i gemytliga stadsradhus med 52 hyreslägenheter i två våningar där de större lägenheterna har en tredje våning i etage.

Intresset för hyreslägenheterna har varit stort i området, som i övrigt domineras av villor och bostadsrätter. Samtliga hyreslägenheter är uthyrda och inflyttning startar i oktober 2020.

Totalt investerar Heba 179 miljoner kronor i projektet varav 173 miljoner kronor avser avtalet med Skanska. Fastigheten omfattar 3 838 kvadratmeter BOA samt 4 690 BTA.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är stadens storsatsning på Biskopsgården

Bygg/Arkitektur Hela stadsdelen norr om Göteborgs centrum ska förtätas och bli en del av den centrala staden. Fastighetssverige berättar mer om de expansiva planerna som innehåller flera tusen nya bostäder – men också många utmaningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY