Image
Heba och Åke Sundvall bygger 600 bostäder i Framtidens Stora Sköndal i södra Stockholm.
Heba och Åke Sundvall bygger 600 bostäder i Framtidens Stora Sköndal i södra Stockholm. Bild: Stora Sköndals Framtidsutveckling

Heba och Åke Sundvall bygger 600 bostäder i Sköndal

Bygg/Arkitektur Heba Fastighetsutveckling och Åke Sundvall har via ett gemensamägt bolag tecknat aktieöverlåtelseavtal för att bygga 600 bostäder i Framtidens Stora Sköndal, etapp 2a. Säljare är Sköndal Framtidsutveckling som ägs av Stiftelsen Stora Sköndal.
Publicerad den 1 December 2020

Aktieöverlåtelseavtalet omfattar förvärv av fyra fastighetsägande bolag i Framtidens Stora Sköndal, etapp 2a. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 486 miljoner kronor. Totalt handlar det om en investering på cirka två miljarder kronor.

På området Stora Sköndal i södra Stockholm ska en ny stadsdel växa fram, där hållbar livskvalitet är ledstjärna i utförandet. Den nya stadsdelen är inget vanligt bostadsutvecklingsprojekt. Det är en stadsdel som byggs med en idé om social hållbarhet och ett fokus på inkludering, mångfald och variation samt miljövänlighet. Stora Sköndal ska bli en stadsdel där många olika behov och förutsättningar ska kunna rymmas. En stadsdel som erbjuder livskvalitet för alla.
– Vi är både glada och stolta över att Heba tillsammans med Åke Sundvall får förtroendet att vara med och utforma Framtidens Stora Sköndal. Att utformningen styrs av social hållbarhet är särskilt betydelsefullt för oss, eftersom värderingarna passar så väl in med vår egen värdegrund. Vi ser fram emot ett långsiktigt och givande samarbete med stiftelsen, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba.

Den andra etappen i Framtidens Stora Sköndal innefattar totalt 1 000 bostäder, Heba och Åke Sundvall ska bygga 600 av dessa – 260 hyresrätter och 340 bostadsrätter. Tillsammans med arkitektbyrån Tham & Videgård har vi fokuserat på att skapa en stadsdel som bygger på inkludering, variation och hållbarhet, med närhet till grönska och vatten.
– Det här projektet känns otroligt spännande då vi tillsammans med Heba delar värderingarna om hur viktigt det är att skapa stadsdelar med starkt fokus på social hållbarhet. Vi har tidigare blivit uppmärksammade för vårt arbete med detta genom Tensta Torn och vår ambition är att denna stadsdel ska vinna motsvarande positiva uppmärksamhet i framtiden, säger Martin Sundvall, vd för Åke Sundvall Byggnads AB.

Heba och Åke Sundvall kommer att äga och driva projektet i ett gemensamt projektbolag. Parterna äger 50 procent vardera i projektbolaget.
– Det är mycket roligt att två så väletablerade aktörer väljer att utveckla området tillsammans med oss. Jag ser fram emot att se hur Heba och Åke Sundvall kommer att tillföra kraft i arbetet med social och miljömässig hållbarhet likväl som höjd i det arkitektoniska arbetet, säger Tomas Krywult, vd/fastighetschef Stora Sköndals Framtidsutveckling.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige