Image
Head flyttar till The Rotterdam District i Värtahamnen.
Head flyttar till The Rotterdam District i Värtahamnen.

Head Scandinavia flyttar till Castellums The Rotterdam District i Värtahamnen

Uthyrning Head Scandinavia, nordisk distributör till den ledande tillverkaren av sportutrustning Head, väljer att flytta sitt huvudkontor till Castellums lokaler i Värtahamnen. Lokalen kommer att fungera både som showroom och kontor.
Publicerad den 25 Oktober 2022

Värtahamnen växer och håller på att utvecklas till ett kreativt nav och attraktivt affärsdistrikt. Området är populärt för företag inom media och mode och nu väljer även den internationella sportutrustningstillverkaren Head att flytta sitt nordiska distributionsbolag hit.

– Vi är inne i en expansiv fas och har letat rätt lokal för att kunna visa upp hela vårt erbjudande. Nu känns det verkligen som vi hittat rätt. Fantastiska ytor och enkel logistik, både för besökande kunder och för oss själva. Sen ska det också bli riktigt spännande att följa utvecklingen för hela det här området. Vi ser verkligen fram emot att flytta in snart, säger Jonas Westlund, Business Unit Manager, Head Scandinavia.

Tillsammans med Stadsutvecklarna i Värtahamnen är Castellum med och utvecklar Värtahamnen och bidrar till att en sluten hamn öppnas upp och blir en ny unik stadsdel. Castellum har placerat ett av sina egna huvudkontor i området.

– Det här är ett område som förändras i grunden och det finns ett stort intresse. Vi är glada att få in Head som hyresgäst men också som granne till vår egen verksamhet, säger Sven Stork, vd för Region Stockholm på Castellum.

The Rotterdam District består av cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta och omfattar en restaurang i bottenplan och möjlighet till café eller servicebutik.

Head tillverkar sportutrustning och kläder för racket- och vintersport och erbjuder komplett utrustning inom tennis, padel, skidåkning, snowboard, dykning och simning. Bolaget grundades 1950 av amerikanen Howard Head, skaparen av den första fungerande metallskidan, och ägs idag av svensken Johan Eliasch.

Head flyttar in i sina nya lokaler i februari nästa år och hyresavtalet är skrivet på tre år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige