Image
Byggnads AB Gösta Bengtsson och Kaminsky Arkitektur vinner en markanvisningstävling i Trelleborg.
Byggnads AB Gösta Bengtsson och Kaminsky Arkitektur vinner en markanvisningstävling i Trelleborg. Bild: Kaminsky/Monolot

GB Byggnads och Kaminsky vinner markanvisningstävling i Trelleborg

Bygg/Arkitektur GB Byggnads AB och Kaminsky Arkitektur har vunnit markanvisningstävlingen för Kvarteret Ask i Trelleborg.
Publicerad den 30 September 2021

Förslaget kommer att markera Trelleborgs nya entré och tar avstamp i övergången mellan lantbruk och aktiv urban miljö.

Sex byggnader med 79 lägenheter – 6 500 kvadratmeter BTA – planeras.

– Vi är väldigt nöjda med vårt förslag och hur vi disponerat tomten på ett lekfullt vis med en spännande takkonstruktion som producerar energi samt försökt använda tomten i ett större syfte att ge utrymme för fler ekosystemtjänster och biologisk mångfald. Med detta förslag ser vi fram emot att vara en del i framtida utvecklingen av Trelleborg, säger Kristoffer Bengtsson, vd för Byggnads AB Gösta Bengtsson.

– Det känns fantastiskt roligt att för andra gången på kort tid vinna i Trelleborg och särskilt tillsammans med en byggherre med ett brinnande intresse för att skapa god arkitektur och goda bostäder, en förutsättning för ett bra projekt, säger Joakim Kaminsky, vd och grundare, Kaminsky Arkitektur.

Ur juryns motivering: “Det vinnande förslaget har en nyskapande behandling av traditionella volymer och material. Det unika formspråket blir en fin entré till Trelleborg."

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Brf-köp hävs efter utebliven betalning

Transaktioner En bostadsrättsförening i Malmö skulle betala närmare 36 miljoner kronor för att friköpa en tomträtt från kommunen – men nu blir förvärvet inte av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige