Image

Fortsatta problem för Concent

Bolag Concent kommer inte att kunna frånträda Barents Center som planerat den 12 september.
Publicerad den 6 September 2017

Concent Holdings försäljning av projektet Barents Center till BC Investment försenas ytterligare.

Concent kommunicerade den 13 april att förhandlingarna med BC Investment, ägt av koncernbolaget Östermyra Bruk hade slutförts och att BC Investment skulle tillträda Projektet senast den 30 juni.

Tillträdet var bland annat villkorat av BC Investments erhållande av erforderlig och nöjaktig finansiering avseende förvärvet av Projektet.

Den 30 juni sköts tillträdet fram till 12 september.

Mot, bland annat, bakgrund av Concents pressade finansiella situation under våren 2017 och därmed möjligheterna att bistå vid det nödvändiga arbetet att säkerställa finansiering har erforderlig finansiering ännu inte erhållits och tillträde till projektet kommer inte att kunna ske den 12 september.

I samband med förvärvet och i enlighet med aktieöverlåtelseavtalet med BC Investment skulle även Östermyra återbetala dess obligationslån om 200 MSEK, emitterat den 12 september 2016, med en slutlig förfallodag den 12 september 2017. Då tillträde till projektet inte kommer att ske den 12 september 2017 kommer inte heller obligationslånet att återbetalas detta datum.

Östermyra har därför initierat ett skriftligt fordringshavarmöte inom ramen för obligationslånet i syfte att obligationsinnehavarna ska ges en möjlighet att godkänna en förlängning av lånet med tre månader samt en möjlighet till ytterligare förlängning om en månad åt gången vid två tillfällen.

Förlängningen kräver att en erforderlig majoritet av obligationsinnehavarna röstar positivt till ett sådant förslag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige