Image
Fortinova ökar sitt bestånd i Falkenberg.
Fortinova ökar sitt bestånd i Falkenberg. Bild: Fortinova

Fortinova förvärvar Falkenbergsfastighet från Fabo

Transaktioner Fortinova förvärvar central bostadsfastighet av kommunala Falkenbergs Bostads AB.
Publicerad den 23 December 2021
Annons
Image

Fortinova Fastigheter har ingått avtal om förvärv av en central bostadsfastighet i Falkenberg. Den uthyrningsbara arean är 1 677 kvadratmeter vilka fördelas på 22 lägenheter och en lokal. Hyresvärdet är cirka 1,8 miljoner kronor. Den 5 700 kvadratmeter stora tomten är friköpt och säljaren är allmännyttiga Fabo. Tillträde beräknas ske 1 februari 2022.
– Fortinova köper fastigheten för att Falkenberg är en tillväxtkommun där vi är representerade sedan tidigare och har egen förvaltning. Mikroläget erbjuder all tänkbar närservice inom promenadavstånd och gör det enkelt att skapa ett gott liv. Vi är glada för vår gemensamma affär med Fabo och ser fram emot att ta över förvaltningen av fastigheten, säger Anders Valdemarsson, vice vd för Fortinova Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige