Image

Exklusivt i FastighetsSverige: Bo Falk kommenterar skriverierna om hyrorna i köpcentrumen

SVERIGE Efter den senaste tidens mediauppmärksamhet om hyressättningen i Boultbees köpcentrum väljer nu företagets vd Bo Falk att gå ut med en kommentar i FastighetsSverige:
Publicerad den 23 Januari 2008

\″De senaste åren har vi upplevt en enorm högkonjunktur med den starkaste konsumtionsökningen på decennier, inte minst på köpcentrummarknaden, och därför har omsättningen för många butiksägare ökat kraftigt.

Samtidigt har vi hyresavtal som ligger väsentligt under gällande marknadsnivåer, eftersom dessa avtal skrevs när det var ett annat konjunkturläge. Därmed hamnade hyrorna på en relativt låg nivå jämfört med dagens situation och när vi nu i laga ordning säger upp avtalen för omförhandling är det för att anpassa dem till rådande marknadsförhållanden och alltså inte för att pressa upp hyrorna.

Vi har i dag cirka 4000 hyresavtal och av dem är det 317 stycken som är uppsagda för omförhandling. I ett enda fall någonsin, har Hyresnämnden fällt ett avgörande där vi har omförhandlat en hyra. Att vi skulle driva hyresförhandlingar på ett aggressivt sätt är därför fullständigt felaktigt.

För de hyresavtal som är uppsagda till omförhandling har vi nu en nio månaders förhandlingsperiod framför oss och jag kan tycka att det är lite tidigt att börja uttala sig i media i det här läget.

En hyresförhandling är en normal strukturerad process där man jämför liknande objekt och hyresnivåer. Vi gör vår bedömning av marknadshyran och hyresgästen gör sin. Kommer vi inte överens uppstår en förhandling med målet att bägge parter ska komma överens.

Slutligen vill jag poängtera att Boultbee inte på något sätt är ute efter att höja någon butiksägares hyra oskäligt mycket utan vi vill helt enkelt ha lika mycket betalt för våra lokaler som andra hyresvärdar får för sina, likvärdiga lokaler.\″

Bo Falk, vd Boultbee Sverige

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Quartiers känner vaccin-optimismens vindar på solkusten

Bolag Storbritannien kommer att påbörja vaccinering av sin befolkning under nästa vecka – ett besked som Quartiers Properties vd Marcus Johansson Prakt tror kommer lyfta hotell-, restaurang-, och fastighetsförsäljningen på den spanska solkusten där bolaget är verksamt. För Fastighetssverige berättar han mer om framtidshoppet och bolagets tuffa 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY