Image
Erlandsson Bygg bygger 158 student- och ungdomsboenden åt Stockholmshem.
Erlandsson Bygg bygger 158 student- och ungdomsboenden åt Stockholmshem. Bild: ÅWL Arkitekter

Erlandsson bygger åt Stockholmshem

Bygg/Arkitektur Erlandsson Bygg får i uppdrag att bygga 158 student och ungdomsbostäder åt Stockholmshem.
Publicerad den 24 Maj 2019

Stockholmshems projekt Fjärdingsmannen tilldelades Erlandsson Bygg i Stockholm under maj månad. Projektet omfattar 158 student- och ungdomsbostäder i tre byggnader som trappar i höjdled från fem till tre våningar. Projektet innefattar också? parkeringsplatser och upprustning av utemiljö?.

Fjärdingsmannen är beläget vid Sockenplans tunnelbanestation i stadsdelen Enskede. Projektet är upphandlat som en utförandeentreprenad och be- räknas starta under augusti månad, inflyttning sker under sommaren år 2021.

Fjärdingsmannen ska byggas enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi är mycket glada överuppdraget, det är ett viktigt projekt med många och mindre hyresrätter som ligger rätt i tiden. Vi ser Stockholmshem som en långsiktig beställare och samarbetspartner. Tidigare har vi arbetat tillsammans i mindre entreprenader men det här projektet blir det största hittills, säger den ansvariga affärsområdeschefen Mattias Holm på? Erlandsson Bygg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige