Image

Devotum köper in sig i RM Estate

Bolag Devotum köper hälften av aktierna i RM Estate.
Publicerad den 6 Maj 2015

- Hösten 2014 beslutade vi om vår långsiktiga tillväxtstrategi för Devotum. Vi vill också växa inom segment som tillhandahåller mer strategisk rådgivning och därmed bli en mer heltäckande aktör till våra kunder. Vi är mycket glada för att fått möjlighet att förvärva 50 procent i RM Estate Sverige. Därmed är vi med och vidareutvecklar företaget, som startades redan 1987 och är mycket välkänt med en stark positionering. Med den marknadstillväxt vi ser framför oss kommer vi att kunna vidareutveckla fastighetstransaktioner och uthyrning av kommersiella lokaler ordentligt de närmaste åren i kombination med vårt övriga tjänsteutbud. Redan under hösten 2015 kommer vi att kunna se stora samordningseffekter mellan våra bolag, säger Jan Wiksell, grundare och vd för Devotum.

- Det mycket glädjande att vi fått Devotum som stark och strategisk ägare i RM Estate Sverige. Vi får nu möjlighet att växa snabbare och effektivare, nå flera kunder och även i andra regioner utanför Stockholm. Som en del av Devotum känner vi att den finns en stor ömsesidig samsyn om framtiden, potential och strategi, säger Ronny Mannehed, vd för RM Estate Sverige.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige