Image

Carlyle och Invesco i halvmiljardaffär i Hamburg

Transaktioner The Carlyle Group har sålt utvecklingsprojektet Gänsemarkt 45 (G45) i Hamburg till Invesco Real Estate (IRE). Köpeskillingen uppgår till cirka 600 miljoner kronor. IRE har förvärvat byggnaden för en öppen fastighetsfond.
Publicerad den 23 Juni 2011

G45 färdigställdes 2008 och är beläget i en attraktiv del av centrala Hamburg.

Byggnaden omfattar cirka 9 000 kvadratmeter kontorsyta, omkring 2 800 kvadratmeter butiksyta fördelat på åtta våningar samt 49 parkeringsutrymmen underjord. Hyresgäster är Luther Rechtsanwaltsgesellschaft, HSBC, Alpers & Stenger samt Planet Sports och Urban Outfitters.
- Vi är nöjda med att ha hittat en så pass välkänd köpare till G45 som Invesco Real Estate är. Den här affären visar tydligt att fastighetsmarknaden har börjat röra på sig igen och är på väg tillbaka till normala nivåer, säger Hartmut Glück, Director of Real Estate på The Carlyle Group i Tyskland i en kommentar.

- Att Invesco Real Estate har beslutat sig för att investera i G45 visar att The Carlyle Group levererar högkvalitativa fastighetslösningar som möter de högsta behoven och kraven som investerare ställer. Detta påvisar också att vårt beslut att investera i Hamburg, som fortfarande är en högintressant region i Tyskland, var helt rätt, säger Dr. Wulf Meinel, Managing Director på The Carlyle Group med ansvar för Tyskland, Österrike, Schweiz och CEE-regionen.

The Carlyle Groups rådgivare i försäljningen av G45 var Clifford Chance och Grossmann & Berger. Rådgivare till IRE var CMS Hasche Sigle, Mürlepartner och Deloitte.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige