Image
Bild: Magnolia

Byggstart av projektet Parstugan i Ursvik

Bostäder Nu startar byggnationen av projektet Parstugan i Sundbybergs kommun. Ett projekt som ägs av CBRE Global Investors och projektutvecklas av Magnolia Bostad.
Publicerad den 20 Maj 2021

Projektet består av cirka 200 hyresrätter samt fyra kommersiella lokaler i bottenplan och beräknas vara färdigställt i slutet av 2023.

På plats för ett första spadtag var Sundbybergs kommun, Magnolia Bostad, CBRE Global Investors och entreprenören Mecon Bygg. Kvarteret har ett attraktivt läge intill Ursviks torg och den nya stationen för tvärbanan som beräknas vara färdig 2022.

– Västra Ursvik börjar nu växa upp och om några år bor tusentals människor där. Vi i staden är glada att Magnolia Bostad, tillsammans med CBRE Global Investors, är med och gör Sundbyberg ännu bättre, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö- och exploateringskommunalråd i Sundbybergs kommun.

– Vi är stolta över att byggnationen, av vårt andra projekt som vi utvecklat inom detaljplanen Torget, nu kommer igång och ser fram emot ett fördjupat samarbete med CBRE Global Investors och Sundbybergs kommun, säger Björn Bergman, Regionchef Öst på Magnolia Bostad.

– Det är glädjande att vi nu är igång. Vi är väldigt nöjda att få vara en del av utvecklingen, samt en långsiktig ägare i det nya Ursvik som växer fram. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Magnolia Bostad, Mecon Bygg och Sundbybergs kommun, säger Marcus Arvidsson, Senior Asset Manager på CBRE Global Investors.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige