Image

Bo Klok bygger i Örebro

Bygg/Arkitektur Bo Klok, Ikeas och Skanskas gemensamma boendekoncept, planerar att bygga 40 bostadsrättslägenheter i stadsdelen Södra Bettorp i Örebro. Projektet blir det åttonde Bo Klok-projektet i bara Örebro kommun.
Publicerad den 23 Maj 2016

Lägenheterna beräknas stå färdiga för inflyttning hösten 2017. Säljstart sker under hösten.

Bettorp kommer att vara ett nyetablerad bostadsområde som både förtätar och knyter an stadsdelen Lillån i norr och naturreservatet Kränglan i öster med övriga Örebro.

Lägenheterna kommer att bestå av 2, 3 och 4 rum och kök med en yta på 55, 72 respektive 85 kvadratmeter. Planlösningen är öppen och ljus med högt i tak och kaklade badrum med tvättmaskin. Alla lägenheter har egen uteplats eller balkong i västerläge.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Henrik Wiker, projektledare på Skanska.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige