Image

AMF köper för 1,3 miljarder kronor

Transaktioner AMF Fastigheter köper två större kontorsfastigheter i Marievik, Stockholm, av Aberdeens pan-nordiska fond, för 1,3 miljarder kronor.
Publicerad den 21 Februari 2013
AMF köper stort i Marievik. Bild: SE 360
AMF köper stort i Marievik. Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter
Mats Hederos.

Fastigheterna Marievik 23 och Marievik 26 omfattar strax över 40 000 kvadratmeter kontorsyta.

MAQS och Leimdörfer har varit rådgivare till säljaren Aberdeen Property Funds SICAV-FIS Pan-Nordic.

– Vi är glada att kunna komplettera vår portfölj i Marievik med ytterligare två kontorsfastigheter. Under senare år har Marievik utvecklats och har idag en bra blandning av arbetsplatser och bostäder. Läget och de goda kommunikationerna bidrar också till att öka områdets attraktionskraft över tid, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

Med de tillkommande fastigheterna omfattar AMF Fastigheters portfölj i Marievik cirka 120 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Fullt utbyggt kommer Marievik, i Liljeholmsområdet sydväst om Södermalm, att erbjuda attraktiva bostäder och kontor i sjöläge med gångavstånd till god service och allmänna kommunikationer. Det finns tunnelbana, tvärspårväg, ett flertal busslinjer och med bil har man nära till E4/E20.

– Närheten till Södermalm och Stockholm city är en positiv faktor och snart kommer säkert Liljeholmen att betraktas som en del av innerstaden. Vi ser en stor utvecklingspotential för Marievik, säger Mats Hederos.

– Försäljningen av dessa två fastigheter i Marievik är ett kvitto på att Aberdeens aktiva förvaltning ger resultat. Vi har under en period på fem år sänkt vakansen från 27 procent till 4,5 procent med stigande hyror. Vi är glada att kunna lämna över fastigheterna till AMF för långsiktig förvaltning och ser fram emot att fortsätta vårt samarbete kring utvecklingen av framtidens Marievik. Vi koncentrerar oss nu på utvecklingen av våra fem kvarvarande fastigheter i Marievik och hoppas kunna återkomma med ytterligare färdigutvecklade kontorsfastigheter till marknaden, säger Magnus Kenning, transaktionsansvarig på Aberdeen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aberdeen Standard Investments på Branschguiden

Standard Life Aberdeen plc är ett av världens största investmentbolag. Bolaget bildades 2017 genom sammanslagningen av Standard Life plc och Aberdeen Asset Management plc. Investeringsverksamheterna bedrivs under varumärket Aberdeen Standard Investments som förvaltar tillgångar till ett värde av 575.5 miljarder pund*. Det gör oss till Storbritanniens största aktiva förvaltare och näst störst i Europa. Bolaget har en betydande närvaro på den globala marknaden och den storlek som kompetens som krävs för att hjälpa kunderna förverkliga sina investeringsmål.

I egenskap av gl...

Läs mer om Aberdeen Standard Investments på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför vill Kungsleden förädla hellre än förvärva

Bolag Kungsledens vice vd Ylva Sarby Westman berättar varför man utökar sitt bestånd i Stockholm City Väst – och varför bolaget fokuserar mer på förädling än förvärv i nuläget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY