Image

Ålandsbanken flyttar in i Glasvasen

Uthyrning Ålandsbanken tecknar nytt hyresavtal med Jernhusen i kontorshuset Glasvasen, intill Centralstationen i Malmö. Avtalet omfattar 300 kvadratmeter och beräknad inflyttning sker i december 2015.
Publicerad den 11 Februari 2015
Annons
Image
Ålandsbanken blir ny hyresgäst i Jernhusens Glasvasen i Malmö. Bild: Jernhusen
Ålandsbanken blir ny hyresgäst i Jernhusens Glasvasen i Malmö.

Glasvasen med sitt stationsnära läge i Södra Nyhamnen är en unik fastighet utifrån dess utformning och miljöklassning. Kontor i närheten av Centralstationen är attraktiva och stärker både regionens och företagens möjlighet till utveckling.

- Ålandsbanken är inne i en fin tillväxtfas och vi vill därmed säkra våra framtida behov samt stärka vårt varumärke i södra Sverige. Glasvasen passar oss perfekt i båda avseendena och skapar en ny plattform från vilken vi kan växa ytterligare, säger Jonny Björklund på Ålandsbanken .

Området Södra Nyhamnen och närheten till Malmö Centralstation är ett attraktivt läge för företag som vill sitta nära kommunikationerna.

- Vi är mycket glada över att Ålandsbanken valt Glasvasen för sitt nya kontor. Vi ser att det finns en stor efterfrågan på lokaler i Södra Nyhamnen och det bekräftar ytterligare den förskjutning som pågår av Malmös CBD, Central Business District, till området, säger Rolf Larsson, affärsområdeschef Stadsprojekt på Jernhusen.

Glasvasen kommer att miljöcertifieras enligt Breeam-SE, nivå Excellent. Jernhusen har tecknat ett så kallat Grönt Hyresavtal vilket innebär att fastighetsägare och hyresgäst kommer att samverka för att minska miljöpåverkan inom bland annat energiförbrukning, inomhusmiljö, materialval och avfallshantering.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY