Image
Mannheimer Swartling blir först in i Glasvasen i Malmö.
Mannheimer Swartling blir först in i Glasvasen i Malmö. Bild: Jernhusen

Första hyresgästen klar i Glasvasen

Uthyrning Jernhusen har tecknat ett tioårigt ”Grönt Hyresavtal” med Mannheimer Swartling Advokatbyrå. De kommer att hyra 2 600 kvadratmeter, nästan hälften av ytan i det nya kontorshuset Glasvasen. Beräknad inflyttning är i början av 2016.
Publicerad den 24 Juni 2014
Annons
Image
Mannheimer Swartling blir först in i Glasvasen i Malmö. Bild: Jernhusen
Mannheimer Swartling blir först in i Glasvasen i Malmö.

Mannheimer Swartling Advokatbyrås Malmökontor flyttar till nya lokaler i Jernhusens nya kontorsfastighet Glasvasen, ett stenkast från Centralstationen. Kontor nära kommunikationer med en tydlig miljöprofil var viktiga kriterier när Mannerheimer Swartling letade nya lokaler, anpassade till företagets behov idag och för framtiden.

- Anledningen till att vi flyttar är att få lokaler som möter våra och våra klienters framtida krav på verksamheten. Samtidigt ser vi möjligheten att skapa en attraktiv arbetsplats för medarbetare och en central mötesplats för våra klienter. Glasvasens miljöprofil är också en viktig anledning som stämmer väl överens med vår långsiktighet och vårt hållbarhetsarbete. Efter en grundlig urvalsprocess har vi valt att teckna avtal med Jernhusen. De har bäst tillgodosett våra specifika krav och önskemål. Tillsammans skapar vi en av Malmös mest moderna och effektiva arbetsmiljöer i ett spännande område där det händer mycket just nu, säger Peter Linderoth, partner och kontorsansvarig delägare vid Mannheimer Swartlings Malmökontor.

Glasvasen, som nu byggs vid centralstationsområdet, kommer att miljöcertifieras enligt Breeam-SE, nivå Excellent. Jernhusen har tecknat ett så kallat Grönt Hyresavtal vilket innebär att fastighetsägare och hyresgäst kommer att samverka för att minska miljöpåverkan inom bland annat energiförbrukning, inomhusmiljö, materialval och avfallshantering.

- Glasvasen är med sitt stationsnära läge, utformning och miljöklassning en unik fastighet. Det nytecknade avtalet visar att kontor i närheten av Centralstationen är attraktiva och stärker både regionens och företagens möjlighet till utveckling. Att imagebyggande och nätverkande företag vill etablera sig i stationsnära stadsdelar är en stark trend som vi ser i alla storstadsregionerna, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef Stadsprojekt Jernhusen.

Mannheimer Swartling hyr cirka 2 600 kvadratmeter på de översta 2,5 våningsplanen, vilket motsvarar cirka 40 procent av den uthyrningsbara ytan. Det kommer finnas kontorsarbetsplatser för cirka 80 personer samt en konferensdel med mötesrum.

- Vi är mycket glada och stolta över att Mannheimer Swartling ser kvalitéerna med Glasvasen och valt att bli vår hyresgäst. Intresset för Södra Nyhamnen och Glasvasens lokaler är stort. Vi är i slutfasen av förhandlingar med flera andra potentiella hyresgäster och har därför påbörjat arbetet med nästa hus i utbyggnaden av centralstationsområdet Södra Nyhamnen i Malmö, säger Rolf Larsson, regionchef Stadsprojekt Jernhusen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY