Image

200 bostäder och fler företag till Ebbepark

Bygg/Arkitektur Nu finns den sista pusselbiten på plats för att kunna utveckla hela Ebbepark i Linköping. I arbetet med detaljplanen bröts den fjärde och sista etappen ut för att möjliggöra en snabbare process med de tre första. Nu har även detaljplanen för den sista delen vunnit laga kraft och det innebär att planeringen för hela Ebbepark kan ta ordentlig fart.
Publicerad den 12 April 2018

Ebbepark ska bli en del av Linköping med en blandning av företag och bostäder, restauranger, butiker och samhällsservice. Den sista etappen är bygget av kvarteret Labbet, som ligger i Ebbeparks sydvästra hörn. Här kommer det att finnas en mix av verksamheter i husens bottenvåningar och bostäder ovanpå. Hela Ebbepark är ett samarbete mellan Sankt Kors, som bygger lokaler för företag, och Stångåstaden, som bygger bostäder.

– Det är en fantastik milstolpe för Ebbepark att vi nu kan jobba med området som en helhet, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden. Det känns bra att vi gav den sista etappen lite mer tid, tack vare det har vi kunnat höja både innovations- och exploateringsgrad i den delen. Det ser riktigt intressant ut.

Labbet kommer att innehålla dubbelt så mycket yta för företag som finns idag samt 200 nya bostäder. I dag finns det vårdcentral, apotek och djursjukhus i den här delen av Ebbepark och alla dessa verksamheter kommer att kunna finnas kvar. I och med att området ska byggas i flera etapper så kan de flytta till nya lokaler innan de gamla rivs.

– Viktigt att poängtera här är att byggstart av Labbet ligger några år bort i tiden. Vi har tre etapper att sätta tänderna i innan detta, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors. Att vi hittar bra lösningar för våra befintliga hyresgäster har högsta prioritet. Vi har en tät dialog med alla som finns och verkar här så att de som vill ska kunna finnas kvar i Ebbepark.

Nu pågår arbete med att ta fram en tidplan för när hela Ebbepark står färdigt. Med den sista detaljplanen på plats finns det förutsättningar för att kunna ta fram ett slutdatum för Linköpings nya stadsdel.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige