Image
Panattoni firar ett år på den svenska marknaden och laddar för nya stora logistikaffärer under 2023.

Panattoni laddar för nya stora logistikaffärer

Bolag Panattoni firar ett år i Sverige och världens största utvecklare av logistikfastigheter kan se tillbaka på ett intensivt år – och samtidigt blicka framåt mot nya stora affärer.
– Vi har nya projekt i pipeline med en samlad volym kring 430 000 kvadratmeter, säger vd:n Fredrik Jagersjö Rosell.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Fredrik Jagersjö Rosell, vd för logistikjätten Panattoni i Sverige, möter du i en intervju på Fastighetsmarknadsdagen Borås nästa onsdag den 5 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Panattonis vd om planerna i Borås

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 5 oktober arrangeras Branschens mötesplats i Borås på Borås Kongress. Under dagen möter vi logistikgiganten Panattonis svenska vd, Fredrik Jagersjö Rosell, i en intervju om planerna i Sverige i allmänhet och Borås i synnerhet.


Fredrik Jagersjö Rosell.

Vägen till att bli en ledande aktör – så ska Panattoni växa och få upp hyrorna

Bolag I december förra året etablerade sig den europeiska logistikutvecklingsjätten i Sverige. Så här ser Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige, på potentialen och utmaningen med marknaden idag.
– Det var som att starta ett helt nytt företag fast med en jättestor plånbok, berättade han under Stora Logistikdagen förra veckan.


Panattoni inleder spekulativt bygge i Enköping.

Panattoni startar utvecklingen av 150 000 kvadratmeter spekulativ lageryta

Bygg/Arkitektur Den globala fastighetsutvecklaren Panattoni gjorde entré på den svenska marknaden i slutet av 2021 genom ett historiskt stort markförvärv på cirka 3,1 miljarder kronor. Nu påbörjas utvecklingen av 150 000 kvadratmeter modern spekulativ lageryta i Strängnäs, Rosersberg och Enköping där även bygglov beviljats.


Panattonis organisation med Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director, I mitten av nedre raden.

Här är Panattonis nya organisation

Bolag Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, startade i december 2021 på den svenska marknaden med ambition att bli en av de ledande aktörerna på antalet utvecklade kvadratmeter i Sverige. Efterfrågan på en multinationell samarbetspartner är stor och nu presenteras organisationen som ska ansvara för genomförandet.


Fredrik Jagersjö Rosell.

Panattoni: "Ambitionen är att bli nummer ett i Sverige"

Transaktioner Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige, berättar för Fastighetssverige om jätteaaffären med Kilenkrysset, varför den svenska logistikmarknaden lockar den globala jätten och hur stort bolaget ska bli i Sverige och övriga Norden.


Kilenkrysset och Panattoni genomför Sveriges hittills största markaffär.

Rekordaffären: Säljer mark för tre miljarder

Transaktioner Kilenkrysset genomför en rekordstor markförsäljning till Panattoni, Europas största utvecklare inom industri- och logistikfastigheter. Affären är den största affären av detaljplanelagd mark som hittills genomförts på den svenska marknaden.


Fredrik Jagersjö Rosell, tidigare affärsutvecklingschef på Logistic Contractor, leder nu Panattonis svenska satsning.

Global logistikjätte gör svensk satsning – han blir vd

Bolag Europas största utvecklare siktar på Sverige. De tre första anställda är redan på plats. "Vi gör en aggressiv satsning – ska ta en stor marknadsandel även i Sverige."