Björn Ljung och Anette Sand, ordförande och vd i Stockholmshem.

Stockholmshem köper bostadsprojekt i Bandhagen

Transaktioner Stockholmshem köper ett pågående bostadsprojekt av Maxera Bostad AB och bygger nu 84 nya hyreslägenheter i kvarteret Filmen 2 i Bandhagen.


Skärholmens Fastighetsägare: Oliver Berger, projektledare, Catarina Johansson Nyman, avgående vd, Anette Sand, ordförande, Sonny Söderström, tillträdande vd, och Henrik Tufvesson, vice ordförande.

Ny vd för Skärholmens Fastighetsägare

Bolag Sonny Söderström tillträder som vd för Skärholmens Fastighetsägare efter Catarina Johansson Nyman som slutar i samband med årsstämman.


Stockholmshem bygger nytt i Skärholmen

Bygg/Arkitektur Stockholmshem utvecklar bostäder, nya arbetsplatser och lokaler för kulturverksamhet i centrala Skärholmen.


Stockholmshem bygger studentlägenheter på Södermalm

Bygg/Arkitektur Nu startar bygget av 27 studentlägenheter vid Rosenlundsparken på Södermalm. Det är en del i stadens satsning att skapa fler bostäder för studenter i attraktiva lägen. Lägenheterna kommer att stå klara för inflyttning under 2019.


Ny vd för Familjebostäder

Karriär Jonas Schneider har utsetts till ny vd för Familjebostäder. Han kommer närmast från en roll som vice vd vid Stockholm Stadshus.


Vd:n lämnar Stockholmshem – ersättaren klar

Bolag Stockholmshems vd Eva Nygren får en ny roll som fastighetsstrateg på koncernbolaget Stockholms Stadshus – här är ersättaren.


Familjebostäder flyttar till Telestaden

Uthyrning Familjebostäder flyttar i juni delar av sin verksamhet till Telestaden i Farsta. Telestaden är en ny stadsdel under utveckling av Rikshem och Ikano Bostad. 


Hon blir ny vd på Familjebostäder

Karriär Magdalena Bosson lämnade Familjebostäder i Stockholm förra sommaren. Nu har en permanent efterträdare utsetts.


Första allmännyttan med grön obligation

Ekonomi/Finansiering Ett allmännyttigt bolag ger nu ut en grön fastighetsobligation.


Förvaltaren rekryterar från Stockholmshem

Karriär Förvaltaren i Sundbyberg rekryterar en ny chef för uthyrning av kommersiella lokaler. Hon kommer närmast från Stockholmshem.


Förvaltaren ombildar för 55 miljoner

Transaktioner Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har sålt ytterligare en fastighet för ombildning till bostadsrätter. Det är fastigheten Kapellet 11 med 32 lägenheter i hörnet Esplanaden 14/Järnvägsgatan 40 i Centrala Sundbyberg. Köpeskillingen är 55 miljoner kronor.


Förvaltaren rekryterar ekonomichef från Jernhusen

Karriär Förvaltaren i Sundbyberg har rekryterat en ny ekonomichef. Han kommer närmast från samma befattning på Jernhusen.


Kvartsmiljardaffär i Sundbyberg

Transaktioner Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg säljer fastigheten Kompassen 1 med 194 lägenheter för ombildning till bostadsrätt. Köpare är BRF Kompassen 1 och köpeskillingen uppgår till 254 miljoner kronor. Ombildningen är den första i Hallonbergen och den största ombildningsaffären hittills i Sundbyberg.


Förvaltaren fortsätter att ombilda

Transaktioner Förvaltaren i Sundbyberg fortsätter att ombilda till bostadsrätter.
I december 2010 sålde bolaget fyra fastigheter till bostadsrättsföreningar för en sammanlagd köpeskilling om 191 miljoner kronor.