Image

Förvaltaren rekryterar ekonomichef från Jernhusen

Karriär Förvaltaren i Sundbyberg har rekryterat John Lindell som ny ekonomichef. Han kommer närmast från samma befattning på Jernhusen.
Publicerad den 20 Augusti 2012
John Lindell. Foto: Per Myrehed. Bild: Per Myrehed
John Lindell. Foto: Per Myrehed.

– När vi nu går in i ett mycket expansivt skede känns det extra roligt att kunna rekrytera en så stark kraft till företaget, säger Anette Sand, vd på Förvaltaren.

Under de senaste åren har Förvaltaren lyft de ekonomiska nyckeltalen som nu är klart bättre än Sabo-snittet för regionen. De kommande åren väntar en viktig föryngring och utveckling av fastighetsportföljen. I dag köar 40 000 personer för en lägenhet hos Förvaltaren.
– I den femtonåriga utvecklingsplanen finns renoveringar, nyproduktion av 1 000 hyresrätter, stadsförnyelse och förvärv där vi strävar efter en bättre balans i fastighetsportföljen. Med John stärker vi nu också upp oss inom projektstyrning och projektuppföljning säger Anette Sand.

Totalt handlar det om investeringar i mångmiljardklassen vilket särskilt kräver en professionell hantering av finanssidan. I dag har Förvaltaren en belåningsgrad på drygt 20 procent.
– Den uppgraderade ratingen till ”AA-/Stable/A-1+” är ett kvitto på att vi har starka ekonomiska förutsättningar att genomföra vår ambitiösa plan, säger Anette Sand.

Förvaltarens tidigare ekonomichef Magnus Ekström går till HSB och tjänsten som finanschef.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige