Image

Stockholmshem bygger studentlägenheter på Södermalm

Bygg/Arkitektur Nu startar bygget av 27 studentlägenheter vid Rosenlundsparken på Södermalm. Det är en del i stadens satsning att skapa fler bostäder för studenter i attraktiva lägen. Lägenheterna kommer att stå klara för inflyttning under 2019.
Publicerad den 29 Juni 2018

De nya studentlägenheterna är en del i stadens satsning på att bygga 140 000 nya bostäder till 2030 och skapas när vi bygger om en befintlig fastighet på Åsögatan på Södermalm. Lägenheterna är också en del i stadens vision att göra området kring Rosenlundsparken mer levande och innerstadslikt, med nya bostäder, lokaler med entréer i gatuplan och en trivsammare och mer tillgänglig park.

– I en stad som växer är det viktigt att skapa boende för alla och med de nya studentlägenheterna bidrar Stockholmshem till visionen om ett Stockholm för alla där människor vill leva, studera, arbeta och bo, säger Kadir Kasirga (S), styrelseordförande i Stockholmshem.

Det blir 27 mindre lägenheter, främst ettor, i delar av det som tidigare varit hotell i fastigheten. Bostäderna ligger i ett attraktivt läge mitt på söder med närhet till både Södra station med pendeltåg samt tunnelbanans röda linje vid Mariatorget och innerstadsbussar.

I februari invigdes Stockholmshems studenthus i Årstadal med 172 studentbostäder och byggandet fortsätter i hög takt.

– Vi bygger 75 studentlägenheter i Gröndal och i höst startar bygget av 115 studentlägenheter vid Sockenplan i Enskede. Vi planerar också studentlägenheter i Stadshagen och Mariehäll, säger Stockholmshem vd Anette Sand.

Studentlägenheterna på Södermalm är klara för inflyttning preliminärt våren 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige