Image
Björn Ljung och Anette Sand, ordförande och vd i Stockholmshem.
Björn Ljung och Anette Sand, ordförande och vd i Stockholmshem. Bild: Stockholmshem

Stockholmshem köper bostadsprojekt i Bandhagen

Transaktioner Stockholmshem köper ett pågående bostadsprojekt av Maxera Bostad AB och bygger nu 84 nya hyreslägenheter i kvarteret Filmen 2 i Bandhagen.
Publicerad den 9 April 2019

– Stockholm behöver fler bostäder, många fler bostäder. Det här är en unik affär som gör att Stockholmshem som kommunägt bostadsbolag kan bidra till det, även när förutsättningarna på marknaden för bostadsbyggandet förändras, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung (L).

Fastigheten ligger vid Björksundsslingan i Bandhagen, mellan Bandhagen och Högdalens tunnelbanestation. Produktionen har startat och projektet omfattar totalt 84 lägenheter i tre hus som är mellan fyra och fem våningar höga plus bottenplan. Lägenhetsstorlekarna är ettor och tvåor. Det byggs även ett fåtal garageplatser och ett antal bilpoolsplatser. Inflyttningen är planerad till mitten av år 2020.

– Att vi går in och köper ett redan påbörjat projekt gör att vi snabbt får fram 84 nya hyreslägenheter. Det här är ett bra tillskott till vårt fastighetsbestånd, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige