Image
Kvarteret Atlas, Barkarbystaden.

Åke Sundvall och Obos samarbetar i Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur Åke Sundvall och Obos har inlett ett projektsamarbete kring försäljning och byggnation av bostadsrätter i Barkarbystaden, Järfälla kommun. Kvarteret har en central placering vid den nya tunnelbanans uppgång mot Sveatorget, byggstart sker i slutet av 2021 och första inflytt 2024.


Obos och Teleborgs ängar planerar för 1000 bostäder i Växjö.

Köper mark för 1 000 bostäder I Växjö

Transaktioner Obos och Teleborgs Ängar köper tillsammans mark med plats för upp till 1 000 nya bostäder i nya stadsdelen Södra Vikaholm i Växjö kommun. Här planeras utvecklingen av en ny stadsdel med olika bostadstyper i blandade upplåtelseformer.
– Det är en viktig satsning för oss. Vi vill skapa en stadsdel för människor i olika skeenden av livet, säger Joakim Henriksson, vd för Obos Sverige.


Bricknovas bostadsprojekt i Nynäshamn.

Bricknova köper av Obos i Nynäshamn

Transaktioner Bricknova växer i snabb takt och har förvärvat en fastighet i Nynäshamns kommun av Obos. Fastigheten Skonaren 4 omfattas av lagakraftvunnen detaljplan om 3,2 hektar mark, vilken tillåter en byggrätt på cirka 9 300 kvadratmeter för bostadsändamål.


Svenska Nyttobostäder tar in en tillfällig CFO.

Svenska Nyttobostäder utser tillfällig CFO

Bolag Svenska Nyttobostäder har valt att inte förlänga uppdraget för tillförordnade CFO Catherine Hårderup utan kommer ha en intern tillförordnad CFO via Fredrika Morén tills dess att en ny permanent CFO är anställd.


Fyra arkitektteam tävlar om att få rita den nya Gasklockan som Obos planerar i Norra Djurgårdsstaden. Den 20 oktober presenteras det vinnande förslaget.

Jämn kamp om att få rita nya Gasklockan: "Fascinerande förslag"

Bygg/Arkitektur November ska Obos presentera vilket arkitektkontor som kommer få det prestigefulla uppdraget att rita bolagets bostadsprojekt Stadsljus, tidigare kallad Gasklockan när Oscar Properties höll i projektet. Här berättar Anna Grinneby, projektutvecklingschef för OBOS Nya Hem, om läget i tävlingen och framtiden för det exklusiva projektet.


Patrik Emanuelssons Heba, Mikael Rånes Amasten, Jacob Karlssons K-Fastigheter och Rebecka Eidenerts Studentbostäder i Norden utvecklar alla lägenheter – men de har olika syn på investeringsstödet.

"Behöver gå mycket snabbare" – så använder börsbolagen investeringsstöden

Bygg/Arkitektur Investeringsstödet har utnyttjats för byggande av sammanlagt nästan 50 000 lägenheter, och nyligen föreslog regeringen extra anslag för 2021, då viljan att använda stödet har varit större än väntat. Fastighetssverige har kartlagt hur de börsnoterade bolagen använder stödet – vissa använder det inte alls, medan andra söker stöd för samtliga nybyggnadsprojekt.


Skanska och Obos bygger lägenheter i Norge.

Skanska och Obos bygger lägenheter i Norge

Bostäder Skanska har tecknat avtal med Obos om att bygga 121 lägenheter i Bärum, Norge. Kontraktet är värt cirka 475 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det tredje kvartalet 2021.


Jens Rooth.

Obos rekryterar JV-chef

Bolag För att driva och utveckla större projekt i storstäderna har Jens Rooth anställts i rollen som operativ chef för Joint Venture och som projektchef på Obos Nya Hem, med placering på Stockholmskontoret. Han kommer närmast från Besqab och tillträder i sin tjänst hos Obos under oktober 2021.


Klarabo, med Andreas Morfiadakis som vd, och Obos, med Anders Bolltoft som affärsutvecklare, utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad.

Obos och Klarabo utvecklar bostäder på gamla fängelset i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Obos och Klarabo utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad. Obos bygger 80 bostadsrätter och Klarabo 95 hyreslägenheter.


Leif Danielsson.

Nordr och Obos förvärvar 640 bostäder i Vellinge

Bostäder Nordr och Obos förvärvar sammanlagt 640 byggrätter i Vellinge kommun i Skåne för utveckling av olika bostadstyper med olika upplåtelseformer. I affären förvärvar Nordr och Obos 320 byggrätter vardera i vad som blir startskottet för utvecklingen av Vellinge Parkby.


Brf Strandvägen i Sollentuna om 115 lägenheter blir det första projektet som kommer att erbjuda bostäder genom Obos Deläga.

Obos: Premiär för boköpmodellen som sänker trösklarna till bostadsmarknaden

Bolag Obos påbörjar nu försäljningen av de första bostäderna i Sverige genom boköpmodellen Obos Deläga. Modellen öppnar möjligheten för en normalinkomsttagare, exempelvis en sjuksköterska med en lön på 35 700 kronor i månaden och en kontantinsats på 300 000 kronor – att efterfråga bostäder för upp till fyra miljoner kronor genom att deläga bostaden med Obos, jämfört med två miljoner kronor som hade varit taket utan delägande.


Ilija Batljans SBB köper 20 procent av JM. Säljare är Obos, med Ingunn Andersen Randa som koncerndirektör med ansvar för aktieinvesteringar.

Därför säljer Obos JM-innehavet

Bolag Ingunn Andersen Randa, ansvarig för aktieinvesteringar på Obos, kommenterar storförsäljningen till SBB.


Fyra arkitektteam tävlar om att få rita den nya Gasklockan som Obos planerar i Norra Djurgårdsstaden.

Kvartett tävlar om att få rita nya Gasklockan

Bolag I fredags presenterade Obos tillsammans med Stockholms stad de fyra arkitektteam som valts ut till det parallella uppdraget för Gasklocka 4, tidigare kallad Gasklockan. Det nya projektnamnet kommer att vara Stadsljus, som en blinkning till den framväxande urbaniteten i Gasverksområdet och de fyra som valts ut för att under kommande månader ta fram förslag för gestaltning och utformning är Arkitema, BIG, 3XN och White.


Skanska ska renovera och bygga nytt åt Örebrobostäder i kvarteret Hållstugan.

Skanska renoverar och bygger nytt åt Örebrobostäder

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Örebrobostäder att bygga ut kvarteret Hållstugan i centrala Örebro. Uppdraget innebär rivning av butikslokaler och garage samt renovering av två befintliga hus. Därtill ska fyra nya hyreshus och ett nytt underliggande garage byggas.


Till vänster syns visualisering som visar hur den planerade bebyggelsen mot Stortorget kan komma att se ut. Till höger syns illustrationen över den föreslagna bebyggelsen i kvarteret Hållstugan.

Castellum och Örebrobostäder förnyar centralt kvarter

Bygg/Arkitektur Duon ska tillföra bostäder, handel och kontor med cirka 5 000 kvadratmeter lokalyta när ett nytt attraktivt stadskvarter tar form i centrala Örebro.


Flera börsnykomlingar lanserar incitamentsprogram för personalen.

Så ser börsnykomlingarnas incitamentsprogram ut – stora skillnader i storlek och utspädning

Bolag Så mycket får ledningsgrupp och medarbetare möjlighet att investera – stora skillnader i utspädning och omfattning.
"Programmen kostar pengar – jag ska inte kosta bolaget något"


ALM Småa säljer bostadstomter till Obos i Skölsta i Uppsala.

ALM Småa säljer till Obos i Uppsala

Bostäder ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad har utvecklat 82 bostadstomter i området Skölsta, Uppsala. 48 tomter är sålda sedan tidigare och nu säljs de sista 34 tomterna till bostadsutvecklaren Obos. Den ursprungliga fastigheten förvärvades i juni 2016 via bolaget Arosslätten 2 AB.


Obos köper området som är inringat i gult.

Amasten säljer stort projekt i Nacka till Obos

Transaktioner Obos köper Brf-projektet Elverkshuset i Nacka med 300 lägenheter, 26 000 kvadratmeter ljus BTA.


Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem och ansvarig för Obos storstadssatsning.

Här satsar Obos Nyahem på första förvärvet utanför Stockholm

Bolag Obos Nyahems vd Sofia Ljungdahl berättar om bolagets expansionsplaner och förhoppningen om de första förvärven utanför Stockholmsregionen. Dessutom kan Fastighetssverige presentera färska siffror över hur intresset är för att bo i Obos Gasklockan-projekt i Norra Djurgårdsstaden.


Per Andrén är ny chef för Obos storsatsningar i Stockholm.

Obos anställer ny chef till storsatsningarna i Stockholm

Bolag Medlemsägda Obos har nyligen aviserat en ambitiös storstadssatsning i Sverige och har höga tillväxtambitioner i de tre storstadsregionerna. Till teamet i Stockholm välkomnar man nu Per Andrén, som anställs i rollen som projektchef. Han kommer närmast från Nordr och tillträder i sin tjänst hos OBOS den 15 mars 2021.