Image

Ytterligare Veidekkechefer i göteborgsk muthärva

Bolag I går greps två chefer på Veidekke, misstänkta för grova ekobrott i härvan kring Göteborgs Spårvägar.
Publicerad den 21 September 2011

Sedan tidigare är en Veidekke-chef, och två personer från Göteborgs Spårvägar häktade, misstänkta för flera grova ekobrott. En chef vid Göteborgs Spårvägar ska ha låtit det kommunägda bolaget betala stora delar av sitt privata villabygge.

De två höga Veidekke-cheferna som nu har gripits är misstänkta för grovt bedrägeri alternativt grov trolöshet mot huvudman, skriver Göteborgs-Posten.

Enligt uppgifter till GP ska misstankarna mot de två cheferna gälla kraftigt saltade fakturor som kan ha belastat Göteborgs Spårvägar.

En av de två personerna som greps i går släpptes på eftermiddagen, men är fortfarande misstänkt. Den andre är anhållen i väntan på ett häktningsbesked.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige