Image

Tysk fond gör sin första investering i Sverige

TRANSAKTIONER Bonnier Cityfastigheter säljer en handelsfastighet i Stockholm. Köpare är tyska UBS Real Estate Kapitalanlagegesellschaft mbH som därmed gör sitt första förvärv i Sverige.
Publicerad den 20 Februari 2008

Fastigheten består av två byggnader som omfattar cirka 17 500 kvadratmeter handel. Bonnier Cityfastigheter har sedan projektet startade hösten 2006 utvecklat fastigheten från industrifastighet till en modern handelsanläggning. Fastigheten är i dag fullt uthyrd med Coop, Expert Stormarknad, Kungssängen och McDonald´s som hyresgäster.

- Det här är vårt första förvärv i Sverige. De viktigaste skälen för oss att investera i Stansen är det utmärkta läget, den tekniska kvaliten i byggnaderna och de starka hyresgästerna. Det är också värdefullt att arbeta med en professionell affärspartner som Bonnier Cityfastigheter, säger Axel Trescher, Fund Manager på UBS Real Estate KAG mbH.

- Stansen är en bra fastighet i ett av Sveriges absolut bästa handelslägen. Utifrån vårt perspektiv är fastigheten färdigutvecklad och vi väljer därför att sälja den nu och i stället fokusera på nya förvärv, utvecklingsmöjligheter och projekt. För Bonnier Cityfastigheter innebär denna affär det första samarbetet med UBS och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Tomas Hermansson, VD för Bonnier Cityfastigheter AB.

Catella Corporate Finance och Cederquist har varit rådgivare åt Bonnier Cityfastigheter i denna transaktion.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige