Image
Thorbjörn Hammerth.
Thorbjörn Hammerth. Bild: Mats Andersson, Concret.

Thorbjörn Hammerth blir ny vd för Familjebostäder

Bolag Thorbjörn Hammerth efterträder Per-Henrik Hartmann som vd för kommunala Familjebostäder i Göteborg.
Publicerad den 27 November 2020

Thorbjörn Hammerth arbetar i dag som vd på Bostads AB Vätterhem, Jönköpings Kommun, en tjänst som han haft sedan 2015. Han har en lång bakgrund i ledande befattningar inom bostäder och fastigheter. Stort fokus har varit på social hållbarhet, klimatarbete och digitalisering.
– Jag känner mig hedrad och tacksam att få möjlighet att delta i att utveckla den hållbara staden, säger Thorbjörn Hammerth. Min ambition är att förstärka och vidareutveckla kraften i Familjebostäder och tillsammans med styrelse och medarbetare bli ledande inom social hållbarhet, hyresgästnöjdhet, ansvarsfull renovering och digitalisering.
– Göteborg står inför stora utmaningar när det gäller stadens särskilt utsatta områden. Med sina goda erfarenheter från arbetet med sådana frågor i Jönköping kommer Thorbjörn att bli en viktig tillgång för staden och Familjebostäder. Hans tydliga fokus på hyresgästerna kommer att ytterligare bidra till att stärka bolagets betydelse för göteborgarna, säger Magnus Nylander, styrelseordförande i Familjebostäder.

Thorbjörn Hammerth tillträder tjänsten den 1 maj 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY