Image

Struktur i konkurs

Bolag Styrelsen för Struktur försatte i går bolaget i konkurs. - Det känns väldigt tråkigt, vi hade förväntat oss lite mer tålamod från ägarna och styrelsen, säger Strukturs vd Kristina Englund till Fastighetssverige.
Publicerad den 28 Februari 2013
Kristina Englund. Bild: Hifab.
Kristina Englund.

Det senaste året har varit väldigt tufft för Struktur och i går begärde styrelsen, med ordförande Patrik Rignell i spetsen, bolaget i konkurs. Rignell är också vd för Karnell, investmentbolaget som är storägare i Struktur.

- Det har varit för dålig lönsamhet i bolaget, säger Patrik Rignell till Fastighetssverige.

För Kristina Englund, som tillsattes som vd för Struktur så sent som för ett halvår sedan, kom beskedet som en total överraskning.

- Vi fick informationen i går och är fortfarande chockade. Hela 2012 har varit ett tufft år, framförallt när det gäller vår försäljning av inredning, som till hög grad är konjunktursstyrd. Men vi hade inlett ett kraftfullt besparingsprogram där vi bland annat skulle avyttra vissa delar av Struktur, säger Kristina Englund.

Struktur har i dag cirka 115 medarbetare och omsatte förra året 237 miljoner kronor. Bolaget har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vad kommer hända med de anställda?
- Det vet jag inte, förhoppningsvis kommer så många som möjligt att kunna följa med i eventuella försäljningar av delar av bolaget, säger Kristina Englund.

Och vad händer med dig själv?
- Det har jag inte hunnit fundera på, men jag stannar gärna i den här branschen som jag tycker är jättespännande. Jag är jättebesviken att det bara blev sex månader som vd på Struktur.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige