Image

Stockholms stad tecknar uthyrningsavtal med CBRE

Uthyrning Stockholms stad anlitar CBRE för att hyra ut fastigheten Medborgarhuset 1 på Södermalm. Totalt ska en yta om 4 400 kvadratmeter hyras ut för kontor, butiker och restauranger. Ombyggnationen av Medborgarhuset pågår och beräknad inflyttning är år 2020.
Publicerad den 30 Januari 2018
CBRE får uthyrningsuppdrag för Medborgarhuset 1. Bild: Stockholms stad
CBRE får uthyrningsuppdrag för Medborgarhuset 1.

Medborgarhuset byggdes år 1939 och har blivit ”blåklassad” av Stadsmuseet för dess höga kulturhistoriska värde. Medborgarhuset genomgår en stor upprustning samtidigt som det ursprungliga konceptet ”kropp, själ och bildning” kommer att behållas. Visionen för Medborgarhuset är att det kommer att bli en attraktiv och tillgänglig mötesplats för alla med bland annat en ny gemensam entré, fler allmänna ytor och nya caféer.

– Det är oerhört spännande att få arbeta med uthyrningen av Medborgarhuset som kommer att utvecklas till en produkt där modernitet möter kulturhistoriska värden och att få vara med att utveckla en plats med en historia som en gång har format Stockholm, säger Nina de Besche, Head of Investor Leasing på CBRE.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige