Image

Serneke satsar i Helsingborg

Bolag Under sommaren öppnade Serneke Anläggning ett nytt kontor i Helsingborg. Samtidigt rekryterades totalt elva personer till verksamheten. – Vi ser en stor utvecklingspotential i området, både på kort och lång sikt, berättar Fredrik Jonsson, vd på Serneke Anläggning.
Publicerad den 18 September 2014
Fredrik Jonsson. Bild: Serneke
Fredrik Jonsson.

Bland de nyanställda finns en arbetschef, en kalkylator, en projektassistent, två platschefer och fem yrkesarbetare.

Ett par projekt är redan igång och flera nya uppdrag är på väg in. Ett pågående arbete är projektet Cykelinvesteringar, för att förbättra och utöka cykelnätet i Helsingborg stad. Ett annat är Fröjdenborg där en markentreprenad för ombyggnad av gårdsmiljön utförs för Landskronahem.

Inom Helsingborgsmarknaden planeras många stora och intressanta projekt inom en snar framtid. Bland annat ska Helsingborgs stadspark byggas om och i det gamla hamn- och industriområdet ska det investeras 4-5 miljarder i ett stadsförnyelseprojektet H+.

– Hela Helsingborg-Helsingörregionen har stor utvecklingspotential när det gäller både anläggningsprojekt och bostadsprojekt. Man har länge undersökt möjligheterna till en fast förbindelse mellan länderna. Det smala sundet utgör en intressant marknad vilket kommer att skapa många arbetstillfällen på sikt, säger Fredrik Jonsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY