Image

Serneke satsar i Helsingborg

Bolag Under sommaren öppnade Serneke Anläggning ett nytt kontor i Helsingborg. Samtidigt rekryterades totalt elva personer till verksamheten. – Vi ser en stor utvecklingspotential i området, både på kort och lång sikt, berättar Fredrik Jonsson, vd på Serneke Anläggning.
Publicerad den 18 September 2014
Fredrik Jonsson. Bild: Serneke
Fredrik Jonsson.

Bland de nyanställda finns en arbetschef, en kalkylator, en projektassistent, två platschefer och fem yrkesarbetare.

Ett par projekt är redan igång och flera nya uppdrag är på väg in. Ett pågående arbete är projektet Cykelinvesteringar, för att förbättra och utöka cykelnätet i Helsingborg stad. Ett annat är Fröjdenborg där en markentreprenad för ombyggnad av gårdsmiljön utförs för Landskronahem.

Inom Helsingborgsmarknaden planeras många stora och intressanta projekt inom en snar framtid. Bland annat ska Helsingborgs stadspark byggas om och i det gamla hamn- och industriområdet ska det investeras 4-5 miljarder i ett stadsförnyelseprojektet H+.

– Hela Helsingborg-Helsingörregionen har stor utvecklingspotential när det gäller både anläggningsprojekt och bostadsprojekt. Man har länge undersökt möjligheterna till en fast förbindelse mellan länderna. Det smala sundet utgör en intressant marknad vilket kommer att skapa många arbetstillfällen på sikt, säger Fredrik Jonsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige