Image
Serneke bygger radhus i Halmstad.
Serneke bygger radhus i Halmstad. Bild: Marie Ericsson Arkitektkontor AB

Serneke bygger radhus i Halmstad

Bolag Serneke ska bygga 18 hus med äganderätt i Halmstads nya stadsdel Ranagård. Nu släpps bostäderna till försäljning och planerad inflyttning sker under 2023.
Publicerad den 3 September 2021

Det egenutvecklade projektet Kv. Morgonrock kommer att byggas i Ranagård, som ska bli en helt ny stadsdel i Halmstad. De 15 radhusen och tre kedjehusen blir vardera 114 kvadratmeter fördelat på fem rum. Husen förses med stora glaspartier, sandgrå träfasad och mörkgrå plåttak. Med färgsättningen vill arkitekten återspegla och förena områdets karaktär.
– Varje trädgård har en stor uteplats, plats för en egen odling och möjlighet till ett enklare utekök, säger Marie Ericsson, arkitekt i projektet.

Ranagård ligger nära både Halmstad city, natur och hav. I stadsdelen kommer det att finnas ett varierat bostadsutbud med cirka 600 nya bostäder samt äldreboende, förskolor och skola.

– Halmstad är en spännande marknad med stor efterfrågan på nya bostäder, speciellt på radhus. Därför känns det roligt att kunna erbjuda marknaden 18 nya radhus i Ranagård som kommer att bli ett jättefint nytt område på ett superläge i staden, säger Fredrik Melin, projektutvecklare på Serneke.

Serneke har varit verksamma i Halmstad sedan 2011 och har sedan tidigare byggt både hyres- och bostadsrätter, samt kommersiella lokaler i kommunen. Försäljningen av radhusen i Ranagård påbörjas den 4 september 2021. Planerad byggstart är våren 2022 och förväntas stå klara i början av 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige