Image

Serneke bygger för HSB i Kvillebäcken

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag att bygga 89 lägenheter för HSB Göteborg i brf Cinnober i Kvillebäcken i Göteborg. Projektet är värt cirka 160 miljoner kronor och byggstart är planerad till mars i år.
Publicerad den 15 Januari 2016
Serneke ska bygga totalt 89 lägenheter. Bild: Serneke
Serneke ska bygga totalt 89 lägenheter.

Serneke var en av de första aktörerna att sätta spaden i marken när byggnationen i Kvillebäcken påbörjades 2012 och när HSB Göteborg nu ska bygga sitt tredje och sista projekt i stadsdelen är det Serneke som får uppdraget.

- Det känns extra kul att vi får vara med och knyta ihop säcken och bygga några av de sista bostäderna i stadsdelen, säger Davor Sinik, arbetschef på Serneke.

Projektet innebär nybyggnation av tre huskroppar, underbyggt garage och lokaler i markplan. Ett av husen kommer också att få en inglasad takterrass.

- Det ska bli jätteroligt att få samarbeta med Serneke igen. Vi har tidigare genomfört brf Alfa i Göteborg tillsammans. Ett projekt med mycket nöjda kunder och som dessutom vann priset årets HSB-projekt förra året, säger Ida Sundstedt på HSB Göteborg.

Bostäderna i HSB brf Cinnober ska stå klara för inflyttning i början på 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige