Image

Serneke bygger för Riksbyggen i Stockholm

Bygg/Arkitektur Serneke ska återigen bygga för Riksbyggen i Stockholm, denna gång i Högdalen. Uppdraget gäller uppförande av 82 hyresrätter i kvarteret Valvankaret, till ett värde av cirka 100 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Januari 2016
82 hyresrätter ska uppföras. Bild: Serneke
82 hyresrätter ska uppföras.

Projektet är en samverkansentreprenad och innefattar byggnation av ett punkthus med garage, varpå det byggs ett hus med fjorton våningar.

– Projektet är speciellt i och med att staden ställt stora krav på gestaltning och detaljutformning. Trots att det är en hög byggnad ska den passa in i området. Det kommer också att bli ett energisnålt hus som minst uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver. Det ska bli kul att genomföra projektet i samverkan med Serneke, säger Kourous Nabavieh, projektledare på Riksbyggen.

Serneke bygger sedan tidigare Brf Jubilaren och Bonum Brf Ängshöjden för Riksbyggen, och har även byggt kvarteret Gläntan som utsågs till Bästa Riksbyggenprojekt 2014. Projektering av kvarteret Valvankaret påbörjas under februari månad och projektet beräknas vara färdigställt till januari 2018.

– Det känns riktigt roligt att vi får förtroendet av Riksbyggen igen, säger Göran Viklund, arbetschef på Serneke.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY