Image

SEB säljer bolag i Tyskland

Bolag SEB har tecknat avtal om att sälja sin tyska fastighetsförvaltningsverksamhet, SEB Asset Management AG, inklusive dotterbolaget SEB Investment GmbH, till Savills plc för upp till 200 miljoner kronor kontant.
Publicerad den 19 Mars 2015

SEB Asset Management AG har 148 medarbetare och förvaltar på uppdrag av investerare fastigheter värda cirka 91 miljarder kronor. Det är ett globalt fastighetsbestånd, men med betoning på Europa och Asien. Verksamheten i SEB Asset Management AG kommer efter försäljningen att kombineras med verksamheten i Savills befintliga förvaltningsbolag Cordea Savills.

Fredrik Boheman, chef för SEB i Tyskland och ordförande i SEB Assets Management AG, kommenterar:
- SEB Asset Management har under senare år gjort en fundamental ompositionering av verksamheten till följd av ändrade marknadsförhållanden. Cordea Savills är en erfaren fastighetsförvaltare med global räckvidd. De kommer att fortsätta avvecklingen och likvideringen av de öppna fastighetsfonderna, inklusive SEB ImmoInvest.

Transaktionen får ingen väsentlig påverkan på SEB:s vinst och kapitaltäckning, med reservation för allokering av goodwill.

Försäljningen är villkorad av myndighetstillstånd och förväntas slutföras runt halvårsskiftet 2015.

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige