Image

Protester mot Svenska Bostäders försäljning

Juridik På fredag ska kommunfullmäktige i Stockholm fatta beslut om Svenska Bostäders och Primulas bytesaffär. Då kommer det också att hållas en manifestation mot försäljningen som bland andra Hyresgästföreningen i Stockholm är med och arrangerar. - Vi tycker att det är bedrövligt om den här affären genomförs, säger P-O Brogren, presstalesman på Hyresgästföreningen region Stockholm till Fastighetssverige.
Publicerad den 22 November 2011

I bytesaffären planerar Svenska Bostäder att sälja 1 052 lägenheter i Bredäng och Kärrtorp för 613 miljoner kronor till Primula Byggnads AB. Enligt P-O Brogren är det en alldeles för låg köpeskilling.
- Det där är taxeringsvärdet, alltså cirka 33 procent under marknadsvärdet. Alltså skänker man cirka 200 miljoner kronor till Primula, varför gör man det, undrar P-O Brogren.

Så för att protestera mot affären kommer ett fackeltåg med cirka 200 personer att gå till Stadshuset på måndag den 28 november, när fullmäktige sammanträder.

P-O Brogren menar även att han är orolig för att kvalitén för hyresgästerna ska bli sämre om Primula tillåts ta över.
- Om man kikar på andra områden där allmännyttan sålt bostadsfastigheter kan man, i vissa fall, se att standarden på förvaltningen är lägre i de fastigheterna jämfört med i de som man fortfarande äger i samma område, säger P-O Brogren.

Hur stor tror du chansen är att era protester leder till att fullmäktige inte godkänner affären?

- Jag är övertygad om att när man ser alla fakta så blir det ingen affär, säger P-O Brogren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige