Image
Prologis köper och utvecklar i Rosersberg.
Prologis köper och utvecklar i Rosersberg. Bild: Prologis

Prologis köper och utvecklar i Rosersberg

Transaktioner Prologis köper drygt 21 000 kvadratmeter mark i Rosersberg nära Stockholm. Tomten ligger i direkt anslutning till Prologis två andra fastigheter i området och kommer att användas för att bygga en 10 000 kvadratmeter stor modern logistikfastighet.
Publicerad den 26 Februari 2019

Den nya fastigheten ligger i ett attraktivt läge bara några få minuter från Arlanda flygplats och cirka 30 minuter från centrala Stockholm.
Den nya byggnaden som byggs på spekulation beräknas vara färdig för inflyttning i början av 2020 och förstärker Prologis närvaro ytterligare i det strategiskt viktiga Stockholmsområdet.
Förvärvet ligger i linje med bolagets övergripande strategi att bygga vidare på den starka marknadssituation som råder i området.
? Stockholm är en av de snabbast växande städerna i Europa. Historiskt hög beläggningsgrad i området gör att det råder en stor brist på lediga lokaler och att vi redan fått intresseanmälningar från flera presumtiva kunder, säger Gunnar Gillholm, Vice President, Prologis Nordics.

Säljare av fastigheten är Rosenqvist Fastigheter.
? Försäljningen är ett strategiskt beslut och ger oss möjlighet att fokusera på andra fastighetsprojekt i en av de starkaste tillväxtregionerna i Sverige. Prologis är en trygg och progressiv affärspartner som vi hoppas kunna fortsätta att göra affärer med, säger Mattias Lindqvist, vd för Rosenqvist Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige