Image

Pelican säljer fem anläggningar i Sverige

Transaktioner Pelican Self Storage avyttrar fem av sina totalt elva anläggningar i Sverige. De anläggningar som berörs är Västerås, Örebro, Linköping, Norrköping och Åkersberga. Köpare är Shurgard, som tar över anläggningarna inklusive medarbetare och kunder.
Publicerad den 26 Juni 2018

Efter en tioårig expansionsfas tydliggör Pelican Self Storage sin strategi att uteslutande fokusera på huvudstadsregioner. Därför har företaget tagit ett strategiskt beslut att avyttra de berörda anläggningarna.

– Med den här affären frigörs kapital och resurser för nya investeringar i Stockholmsregionen. Vi kommer att bygga ett starkare kunderbjudande, både i form av nya anläggningar och nya tjänster. Vi är nöjda med att det är just Shurgard som står som köpare. Det är den bäst lämpade aktören, både när det gäller att säkerställa en fortsatt hög servicenivå till kunderna, och att kunna erbjuda karriärmöjligheter för de medarbetare som nu byter arbetsgivare, säger Per Killiner, Sverigechef, Pelican Self Storage.

Efter försäljningen av de fem svenska anläggningarna har Pelican Self Storage totalt 31 anläggningar i Danmark, Sverige och Finland.

Shurgard förväntas överta driften av de berörda anläggningarna den 1 juli 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige