Image

Peab köper och bygger bostäder i Malmö

Transaktioner Malmö stads tekniska nämnd har godkänt köpeavtal för fastigheten Katthult 1. Här ska Peab bygga flerfamiljshus med cirka 80 lägenheter, 18 radhus och två parhus. När de står klara, är bostadsområdet Gyllins trädgård färdigbyggt.
Publicerad den 13 December 2017
Gyllins trädgård. Bild: Peab
Gyllins trädgård.

– Peab får möjlighet att utveckla det sista kvarteret i Gyllins trädgård, finalen på ett av de mest naturnära bostadsområdena i Malmö. Här finns en bra blandning av bostäder för olika behov, säger Julia Berglund, fastighetskontorets projektledare för Gyllins trädgård.

Bostadsområdet Gyllins trädgård i stadsdelen Husie omfattar i dag cirka 640 bostäder, förskola, skola, service och en temalekplats. Just nu byggs ytterligare en skola och förskola. Parallellt med detta pågår även utveckling och anläggande av den 24 hektar stora Gyllins naturpark. I Gyllins trädgård finns en blandning av radhus, kedjehus och flerfamiljshus, äganderätter, bostadsrätter och hyresrätter. Utbyggnaden har skett i flera etapper.

Peab, genom Peab Markutveckling AB, köper nu den sista fastigheten i området, Katthult 1, för att uppföra tre flerfamiljshus om totalt cirka 8 100 kvadratmeter BTA (bruttoarea), 18 radhus och två parhus. Köpeskillingen uppgår till 32 miljoner kronor.

– Det känns roligt och inspirerande att få fortsätta med utvecklingen av denna nya och spännande stadsdel i Malmös utkant, säger Martin Nerpin, distriktschef på Peab Bostad.

– Jag välkomnar att Malmö växer på alla håll, inte minst österut i Gyllins trädgård. Med de här planerade bostäderna får vi ett blandat utbud för Malmöbor med olika intressen, med handel och natur bara runt hörnet, säger Andreas Schönström, tekniska nämndens ordförande.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige