Image

Patriam köper en fastighet i Danderyd

Transaktioner I nära samarbete med Danderyds kommun driver Patriam ett detaljplanearbete i Östra Enebytorg. För ett knappt år sedan köpte bolaget två fastigheter vid Enebytorg och nu adderas ytterligare en.
Publicerad den 3 Oktober 2016
Patriam förvärvar ytterligare en fastighet i Danderyd Bild: Patriam.
Patriam förvärvar ytterligare en fastighet i Danderyd

Målet är att utveckla exklusiva och hållbara bostäder, med kommersiella ytor i markplan.

Projektet i Enebytorg är Patriams andra projekt i Danderyds kommun. I Stocksund kommer 36 nya hem stå färdiga för inflyttning under 2017.

– Vi är glada att vara med i moderniseringen av ett av Stockholms mest expansiva områden. Vi har en god relation med Danderyds kommun och tillför en produkt till marknaden som efterfrågas, säger Andreas Holmberg, vd på Patriam.

Tillsammans med arkitektkontoret Semrén & Månsson planerar man för att komplettera och höja det befintliga centrumet i Enebytorg.

Ambitionen är att ge Enebytorg en inbjudande miljö med ett personligt uttryck, som en del av den fortsatta stadsutvecklingen.

– De förvärvade fastigheterna ingår i det pågående planarbetet för området öster om Enebytorg och kommer att integreras med den befintliga bebyggelsen. Att skapa hållbara och genomtänka hem är en självklarhet för oss, säger Andreas Holmberg.

Patriam är ett bostadsutvecklingsbolag, som ingår i Ebabkoncernen.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige