Image

Nytt stort bostadsområde planeras i Haninge

Bygg/Arkitektur Crefast planerar ett bostadsområde för upp till 5 000 invånare i Haninge mellan Haninge Golg och Årsta Havsbad.
Publicerad den 16 Maj 2014

Crefast har under fem år arbetat och utvecklat ett förslag till att skapa ett nytt bostadsområde i Haninge kommun - Stymningevik.

Området är beläget i naturskön miljö mellan Haninge Golf och Årsta Havsbad. Området som är på 107 hektar är tänkt att utformas för alla som önskar en aktiv fritid och bidrar även till att företagandet kan utvecklas inom kommunen.

Stymningevik kommer att präglas av havsnära boende med olika upplåtelseformer och stora möjligheter till småföretagande och olika typer av verksamheter.

Crefast har under åren upplevt en samsyn med kommunen kring mål och utveckling och söker nu planförfrågan om detaljplan för att prova om projektet kan realiseras.

Crefast vill med planförfrågan skapa möjligheter för ett rörligt friluftsliv där närhet till exempel till bad, golf och ridning ses som en fördel. Fullt utbyggt kan ett levande samhälle för cirka 3 000-5 000 invånare med gästhamn och andra faciliteter växa fram.

Förslaget är tänkt att genomföras i etapper för att smälta in med nuvarande bebyggelse i Årsta Havsbad. Projektet beräknas pågå i cirka tio år.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige